Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozlijeđena djevojčica
Povratak na članak

Dječje naguravanje završilo tragedijom: 'Ovako nešto sve nas je šokiralo'

– Svako dijete koje ima takvu ozljedu životno je ugroženo – rekao je Marijan Saraga, šef Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Komentari 20

KR
kreont
13:16 26.11.2014.

Molim se za malog anđela jer samo tako sada mogu pomoći. Pa ovo se moglo desiti i mojem djetetu, sada je kasno pametan biti te neću pametovat. Ako dotična obitelj treba pomoć ja sam spreman.

VL
Avatar Azriel
Azriel
13:14 26.11.2014.

Strašno. i inače sam protivnik kišobrana sa šiljcima, i protivnik sam da se po gužvi nosaju po gradu, jer bezglava rulja u svom nesuvislom hodu prijeti drugim prolaznicima koji su višlji od njih. Ali ovo je fakat strašno. Tragedija. Nas u proizvodnji razne službe za zaštitu na radu maltretiraju za svaku sitnicu, a nikom nije palo na pamet kako kišobran u dječjim rukama može biti opasno oružje. Pogotovo takav kišobran.

VL
CR
crocro
13:26 26.11.2014.

Na vrhu kišobrana treba biti polukrug a ne drvena ili metalna špica. Samo kako bi se zadovoljilo estetici i vizualnom kao i modnom dojmu. Kišobran s metalnom špicom na vrhu je hladno oružje i ne može se nositi na stadione i mjesta okupljanja građana. Ali vidite, može u škole kao da se djeca ne mogu međusobno potući kišobranima koje imaju metalne špice. Mislim da bi djecu u školu trebalo slati s kišnim kabanicama a ne kišobranima. Naravno, niti ja ne želim biti pametnjaković nakon ovoga nesretnog događaja s djevojčicom kojoj ne želim ozbiljnije trajne posljedice, ali svi bi na djecu trebali misliti puno više i na sve detalje njihove sigurnosti. I kada se zlo vrlo rijetko događa, ono se ipak ponekad dogodi kada se najmanje nadamo.

VL
TE
TechnoCroat
18:27 26.11.2014.

Jao boze koja nesreca, neka samo dijete ozdravi bez posljdica. Necu politizirati, ja sam isto isao u u osnovnu skolu u hrvatskoj a moja kcerka sad je u prvom razredu u usa u obicnoj javnoj skoli. Nisam obracao paznju ranije, no u njezinom razredu namjestaj nema ostrih rubova, klupe su nize, ima mekanih tepiha a vani na igralistu je nekakav gumeni mekani "asfalt" i mekana trava, i sljunak i pjesak, i uvjek mnostvo ucitelja nadgledaju djecu. Ni u jednom momentu djeca nisu sama. Mozda par takovih malih promjena bi izbjeglo slicne nesrece.

VL
MA
matador007
17:57 26.11.2014.

Jadna dječica!! i ova curica,daj dragi bože da se što prije oporavi,i ovaj maleni koji zaista nije imao nikakve loše namjere,jadničak mali,sada mu je smak svijeta. Kišobrane za malu djecu ne odobravam,imamo kabanicu i to je to.Djeca su djeca,mi odrasli nekada uradimo glupost iz neznanja a gdje neće jadno dijete.Sve najbolje malim anđelekima,neka ih čuva dragi Bog,oboje!!

VL
Avatar Nancy_Callahan
Nancy_Callahan
20:05 26.11.2014.

U trenutku se djecje igre ili naguravanja mogu pretvoriti u katastrofu, nazalost. Dovoljna je sekunda nekakve nepaznje. Nezgode se dogadaju svakodnevno, nazalost neke od njih zavrse strasnije od drugih. :( Djevojcici zelim brz oporavak i sve najbolje, a isto tako i djecaku koji je takoder u traumi.

VL
VL
vlatx
20:46 26.11.2014.

Ovo je strašno. Imam i sam prvašića i suosjećam sa roditeljima. Što brži oporavak djevojčici.

VL
JM
ja-ma
23:38 26.11.2014.

Jesam li ja luda ili nepismena pa jedina vidim da je dječak otvorio kišobran U RAZREDU???Zašto?Kolika je to snaga morala biti da djevojčicu tako silovito odbaci?" Samo ju je malo šipka pogladila ispod oka..." veli ravnatelj.Gadna neka šipka.Kao roditelj djeteta koje je bilo višemjesečno zlostavljano u školi i nakon toga sam bila zamoljena da o tome ŠUTIM kažem sada otvoreno da sam POGRIJEŠILA! I ja i te učiteljice koje se očito boje ravnateljice i inspekcije i tako ukrug.Divljaštvo se treba sasjeći u korjenu.

VL
MA
maklin
19:55 26.11.2014.

Ne treba sada osuđivati djecu, to su mala djeca i ovako će im svima biti teško. dogodilo se nešto strašno ali treba misliti na malu djevojčicu, sve drugo neka ostane za kasnije.

VL
ZG
zgzgzg47
08:16 27.11.2014.

Jadno dijete ( i jedno i drugo) djevojčici sva moja podrška i sve želje za što bržim ozdravljenjem a i dečku da mu ta "igra" ne ostavi traga na psihi. E sad ajmo malo razmisliti i ovaj slučaj se može pripisati našoj vrloj vladi a evo i kako, ekonomska situacija je takva da moramo krpati kraj s krajem i onda se kupuju razni više otpadi nego proizvodi koji nam dolaze najčešče iz Kine, na ovom promjeru najvjerojatnije prejak feder kišobrana koji je udario malu, igračke koje imaju više otrova nego što bi bilo tko dozvolio, odjevni predmeti koji se rade od PVC ambalaže (provjereno) a super služe kao potpalno sredstvo i slično.

VL
DU
Deleted user
08:01 27.11.2014.

Najbolje šutjeti jer evo više nije ubod u oko, nego naguravanje. Unaprijed se osuđuje sve i svakoga, a to su svakodnevne nesreće sa težim ili lakšim posljedicama. Da su djeca pametna kao odrasli ne bi niti trebala ići u školu.

VL
DU
Deleted user
14:07 26.11.2014.

joj od ovih "molim se za malog anđela" mi se žile u glavi šire. kaj niste molili prije, nažalost loše stvari se događaju sa ili bez boga, sa ili bez molitva. Sirotinja, djeca, sranja ne biraju ni mjesto ni vrijeme. Sada je važno da se izvuče, a ja znam da hoće.

VL
T1
t111
17:17 26.11.2014.

spotaknula se, a obavijestilo su roditelje pocinitelja? dijete, drzi se, zelim ti potpuni oporavak!

VL
VI
viviann
07:42 27.11.2014.

Klincima ne treba kupovati kišobrane!!! Isključivo kabanice. A i krede bi trebalo maknuti i pisati flomićima po pametnoj ploči.

VL
KI
-KIKKI-
15:23 27.11.2014.

Ovi što kažu da se zaletio prema njoj s kišobranom su vjerodostojniji, ovi prvi ga očigledno štite i ne žele priznati istinu ili se boje!

VL
IS
istima
12:04 28.11.2014.

Hm...nesreće se događaju..... Ovdje mi se nameće samo jedno pitanje: naime, ako se ne varam, sedmogodišnje dijete nije dopušteno doma ostaviti samo bez nadzora, a kako onda smijemo bez nadzora ostaviti , makar i na kratko, grupu od dvadeset i petero ?

VL
Avatar _GARAVI_
_GARAVI_
14:34 26.11.2014.

Spotaknula se i pala, a obaviješteni su roditelji žrtve i počinitelja? Ne kužim, roditelji od kišobrana su obaviješteni?

VL
CH
chemica
17:46 26.11.2014.

Djeca su trebala biti pod nadzorom pa se balonja ne bi "igrao" s kišobranom usred razreda. Ostaviti čopor sedmogodišnjaka van kontrole...To je valjda nekad bilo, da su ko bubice. Danas to zna biti opaka zvjerad, ako im dozvoliš. Na kratki lanac i bit će red. Sedmogodišnjak ne može biti kriv ama baš ni za što. Samo onaj tko ga je ovako "stručno" čuvao. Škole su odgojno obrazovne ustanove pa neka izvole raditi svoj posao. Osnovna škola je obavezna po zakonu, samo da spomenem. Pošalješ dijete u školu pa se vrati kao invalid jer je netko "zglajzal". Učo je ispijao kavu ili planirao novi referendum o obustavi rada. Tuđa djeca mu svakako nisu bila najvažnija stvar na svijetu. U priču da je samo okrenuo glavu, ma otišao na piš pauzu, ne vjerujem. Par minutica...Aha.

VL
Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
13:36 26.11.2014.

. ..USkoro ćemo objaviti Pet stvari što Hrvatska mora učiniti da se riješi zadnje rupe na Europskom SSviraLLu. ..Mađarski MOL&Co. ..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.