Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško opečena

Djevojčica u igri upaljačem izazvala buktinju u garaži

'pixsell-hrvatska-split-06.08.2010.-split- Brnaze Djevojcica se opekla u garazi dok je otac ulivao gorivo u motor .Na slici je motor garaza u kojoj se sam dogadaj dogodio, kuca te brat od unesrecene k
'Nino Strmotic/PIXSELL'
06.08.2010.
u 11:51

Djevojčici je opečeno 15 posto tijela, a njezin je otac, kojeg je promatrala kako nalijeva gorivo u moped, ipak prošao nešto bolje. Dijete se oporavlja

Desetogodišnja djevojčice iz Brnaza kod Sinja s opeklinama po licu, glavi, vratu, prsima i ruci u četvrtak je primljena u splitski Klinički bolnički centar. Nije životno ugrožena.

Vatra joj zahvatila glavu

Opečena je u požaru koji je u četvrtak oko 10.30 sati izbio u garaži njihove obiteljske kuće u Brnazama. Naime, njezin je 46-godišnji otac iz plastične kante ulijevao gorivo u svoj moped. Ona ga je čekala, nalazila se s njim u istoj prostoriji i igrajući se, ”kresnula” je upaljač. Zapaljive pare koje su ispunile prostoriju u trenutku su buknule. Veliki se plamen za samo nekoliko trenutaka proširio po prostoriji, i to je bilo dovoljno da zahvati odjeću šokirane djevojčice i njezina oca. Potom je slijedila prava drama. Zaslijepljeni buktinjom, otac i djevojčica izjurili su iz garaže.

Djevojčicu je vatra zahvatila po ruci i glavi, a njezin je otac lakše ozlijeđen te ima opekline po nogama. Plinska boca u garaži Desetogodišnjakinja, iako opečena, iz garaže je otrčala u kuću, k majci. Zaprepaštena žena brzo se snašla. Skinula je djevojčicu i zamotala je u mokar ručnik, a otac je sjeo u auto te s njom odjurio u Dom zdravlja Sinj. Uspio je voziti iako je i sam imao opekline, ali ni približno takve kao 10-godišnjakinja.

 Iz Doma zdravlja su oboje prevezeni u Split, U Klinički bolnički centar. Iako joj je opečeno 15 posto tijela, dišni putevi joj nisu ozlijeđeni i prognoze liječnika su dobre. Trebala bi se izvući bez većih posljedica.

Plinska boca u garaži

– Ona je veliki borac, izdržat će! – uvjerena je djevojčičina majka. Tragedija je mogla biti i veća jer je u garaži bila i plinska boca koja, na sreću, nije eksplodirala. Požar je otac odmah ugasio.

Ključne riječi

Komentara 3

BK
bez_komentara_2
12:38 06.08.2010.

Ljudi baš zbog gluposti stradaju,pali upalač blizu benzina,šeta po pruzi...čuvajte se,ne može nas ni Bog čuvati 0-24!

OB
-obrisani-
13:33 06.08.2010.

Grozno. Ne bih bio u poziciji njenih staraca sada. Nadam se da će ju spasiti.

DU
Deleted user
14:28 06.08.2010.

Paziš, paziš paziš, cijeli život, i onda ti se sranje dogodi u jednoj sekundi, u jednom trenutku i sve se promijeni i više ništa nije isto kako je bilo. Bar je živa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije