Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok u vinkovcima

Djevojčica u komi jer u bolnici nisu vidjeli da ima prijelom lubanje

djevojčica u komi,vinkovci
Marko Mrkonjić/PIXSELL
01.12.2012.
u 09:10

Niti u školi niti u vinkovačkoj bolnici nitko nije uočio da je 9-godišnjakinja pri padu dobila teški prijelom lubanje

Devetogodišnja djevojčica, učenica 2. razreda OŠ Mijat Stojanovića iz Babine Grede, još je u komi nakon što ju je u ponedjeljak popodne u školi za velikog odmora gurnuo jedan dječak pa je pala i glavom udarila o pod. Iz škole su je prevezli kući k roditeljima, ali kada su oni vidjeli da je ozljeda ozbiljna, hitno je prevezena u vinkovačku Županijsku opću bolnicu.

Policija: Sudar na hodniku

– Ne želim kriviti školu, ali zašto nisu odmah pozvali Hitnu? I da ju je naš liječnik pregledao, sigurno bi je odmah uputio u bolnicu u Vinkovce, a ovako je izgubljeno dragocjeno vrijeme. U vinkovačkoj bolnici su je pregledali na rendgenu, ali ne i na CT-u pa nisu odmah vidjeli teške ozljede glave. Tek kada se zakompliciralo, kada je srce prestalo raditi te nakon reanimacije, prevezli su je u Osijek. U Osijeku su ustanovili da ima prijelom lubanje. Kada sam pitao liječnike u Vinkovcima kako nisu mogli vidjeti da joj je napukla lubanja, rekli su da nemaju takve uređaje.  - Morate i nas razumjeti, i mi nekada pogrešno procijenimo - rekli su mi liječnici. U srijedu je pola dana disala svojim plućima, ali su je opet vratili na respirator. U osječkoj bolnici su mi rekli da su je stavili u izazvanu komu da bi se mozak odmorio kako bi je mogli operirati. Prvo je imala oštećenje na jednoj strani mozga, sada i na drugoj. Jako smo zabrinuti... – kaže otac Antun Gregurović dodajući kako je stariji sin vidio da ju je odgurnuo jedan dječak. No, policija ima drukčije informacije.

– Učenica u dobi od 9 godina trčeći po školi sudarila se sa 7-godišnjim učenikom. Tom je prilikom pala na pod. Požalila se da je boli glava te ju je dežurna nastavnica poslala kući – rekao nam je Luka Barunčić, glasnogovornik policije. Ravnatelj vinkovačke bolnice dr. Krunoslav Šporčić kaže da su poduzeli sve što su mogli u ovom slučaju. 

Šok pod velikim odmorom

– Kada je djevojčica primljena, bila je pri svijesti. Pregledali su je neurolog i neurokirurg i nije slutilo na teže ozljede. Nismo je odmah poslali na CT jer se to ne radi dok je osoba pri svijesti, pogotovo kada je riječ o djetetu, da se ne izlaže zračenju, ali kada je izgubila svijest, pregledali smo je CT-om i utvrdili epidermalni hematom. Budući da takve operacije ne možemo obavljati, prevezli smo je u Osijek – kaže dr. Šporčić. Ravnatelj škole Damir Gugić kaže da su svi još u šoku.

– Sve s dogodilo pod velikim odmorom kada su se djevojčica i dječak sudarili, a djevojčica pala na pod. To je bila nezgoda. Ona je rekla da bi išla kući jer je boli glava. Nisu se vidjele nikakve ozljede pa smo mislili da će biti sve u redu. Kolegica ju je odvezla i predala roditeljima – kaže ravnatelj Gugić.

>>Preminula \'uspavana Snjeguljica\' – 42 godine provela u komi

Komentara 9

DU
Deleted user
10:39 01.12.2012.

Malenoj želim brz oporavak bez trajnih posljedica. Čitam te izjave odgovornih u školi, bolnici, i ne mogu vjerovati da netko može izvaliti toliko laži. Izjava poput: “Nismo je odmah poslali na CT ... da se ne izlaže zračenju” bila bii još i suvisla da je prije toga nisu poslali na rentgensko snimanje. U školi im je bilo puno jednostavnije poslat dijete kući uz komentar „sudarila se“, nego pozvat Hitnu pomoć, jer bi to odmah izazvalo dugi niz nezgodnih pitanja o odgovornosti i stanju u toj školi. Da smo pravna država “palo” bi tu sad nekoliko glava s funkcija, ne radi dječjeg nestašluka, već radi laži, izbjegivanja odgovornosti i prikrivanja nerada!

CL
ClinOr
10:42 01.12.2012.

Zgubider Optužuješ za laži i nije ti jasno, a nemaš pojma. Jedan CT ima zračenja koliko 150 rendgenskih. Ja ne želim štititi OB Vinkovci, ali suzdržite se od komentara kad o tome nemate pojma i znate samo ono što napišee "novinar" koji je sastavio ovaj članak.

BI
Biker
09:47 01.12.2012.

Pogrijesila je skola , odnosno nastavnica , direktor skole , kod takovih slucajeva , fizickih ozljeda treba odmah pozvat hitnu ... a to kaj nasim doktorima pamet viri iz guzice , samo gledaju kaj ce dobit u zep i da budu vazni , nije greska struge i aparata ili CT , MRT , vec nasih preotntnih ponosnih doktora kao ostale nacije --- da bi se ustanovila dijagnoza treba samo pravilno pristupi pacijentu .... Ja radim vec 20 g na hitnoj na jednom univerzitetu u Münchenu i znam o cemu govorim ... Zao mi je te curice i njenih roditelja , nedaj boze da ima posljedice , to je greska nasih ustanova ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije