Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj u francuskoj

Djevojčica koja je preživjela masakr izašla iz kome

saad al-hilli,zaid al-hilli (1)
Reuters/PIXSELL
09.09.2012.
u 18:11

Zainab (7) je trenutno pod sedativima, a policija će ju ispitati čim ona za to bude spremna

Zainab al-Hilli, sedmogodišnja Britanka koja je preživjela napad u Francuskoj u kojem su ubijeni njezini roditelji i baka, izašla je iz kome i napustila bolnicu. Trenutno je pod sedativima, a policija će ju ispitati čim ona za to bude spremna, rekao je francuski državni tužitelj Eric Maillaud u nedjelju. Zainabina četverogodišnja sestra Zeena, koja je napad preživjela bez ozljeda, skrivajući se ispod majčinog tijela, u međuvremenu se vratila u Veliku Britaniju.

Policija još uvijek traga za napadačima koji su u šumskom području kod sela Chevalina na istoku Francuske ubili Saada al-Hillija, njegovu suprugu Iqbal i punicu, te jednog biciklista koji se slučajno zatekao na mjestu zločina. Istražitelji vjeruju da će im od pomoći biti iskaz malene Zainab.

Policija je jučer započela pretraživanje kuće Saadova brata Zaida, a Maillaud je potvrdio da je mogući motiv ubojstva svađa oko obiteljskog nasljedstva. Zaid je i službeno ispitan o zločinu, tvrdeći kako nije točno da je bio posvađan s bratom.

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:30 09.09.2012.

da ako se radi o zidovu..nije sve u novcu..a ako se radi o arapu mora da ga je brat rodjeni pocinio.....kakve su to psiholoske naivnosti... a dali bi bilo moguce da je pocinitelj netko ko mnogo mrzi arape..i da ti ti pocinitelji imaju jako dobru organizaciju,da ne pausalizujem mnogo..ja sumnjam da se radi o novcu i nasljedstvu,prije bi rekao da je to djelo organizirane teroristicke mreze koja ima dobro placene ubojice i vrsi ubojstva znajuci dobro da nece biti uhvaceni od policije.

OB
-obrisani-
19:15 09.09.2012.

za mene osobno je to samo odvlacenje od istine, tu nije novac u pitanju sem za pocinioce tog ubojstva ali ne i naredbodavaca..to nije problem u obiteljstvu i u nasledstvu... prava istina se nece saznati ne zbog toda sto see ne moze saznati, vec zbog toga sto se cak i u startu ona ignorise ..a to je da je ubojstvo pocinjeno izvan ovih gore pomenutih "motiva"

OB
-obrisani-
19:22 09.09.2012.

medie ,policija, tuzilastvo itd..za korist istine ne bi trebali iskljuciti sve opcije ubistva,i one na osnovama mrznje ..a ne samo nasljedstvu..to je za mene jedna prebrza i predrasuda-da se radi o o tome pokazuje da iako se nista pouzdano neuzdano ne zna..motiv se samo nasljedstvom karakterise..neprofesionalno ili namjerno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije