Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarna nesreća

Dječak (16) preživio nakon što ga je u glavu pogodio harpun

harpun
Jackson Memorial Hospital
20.06.2012.
u 10:30

Operacija vađenja harpuna iz dječakove glave trajala je tri sata. Stanje mu je i dalje teško, ali je stabilan

Yasser Lopez (16) iz Miamija uspio je preživjeti nesvakidašnju nesreću kada ga je tijekom kupanja na jezeru u glavu harpunom pogodio njegov 15-godišnji prijatelj. Dječak je slučajno pritisnuo okidač harpuna čija je strijela mladog Lopeza pogodila samo nekoliko centimetara iznad oka i zaglavila se u njegovoj lubanji probivši mu desnu stranu mozga.

– Ovakvu ozljedu ne vidite svaki dan, ne događa se često da se pacijent probudi kada mu iz glave viri strijela – komentirao je ozljede 16-godišnjaka doktor George Garcia iz bolnice Jackson Memorial Hospital u kojoj je mladi Lopez smješten, prenosi Daily Mail.

Oba dječaka onesvijestila su se nakon nesreće, Lopez od posljedica ozljede, a njegov 15-godišnji prijatelj od šoka.

– Pravo je čudo što je strijela promašila glavnu krvnu žilu u njegovu mozgu – komentirao je 16-godišnjakovu ozljedu neurokirurg Ross Bullock.

Operacija vađenja harpuna iz dječakove glave trajala je tri sata. Njegovo je stanje i dalje teško, ali je stabilan. Lopez se ne sjeća nesreće, a u danima koji slijede vidjet će se posljedice ozljede. Liječnici pretpostavljaju da bi mogao imati teškoća s pokretanjem lijeve noge i ruke.

Ključne riječi

Komentara 1

IP
info_punkt
11:14 20.06.2012.

igrala se djeca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije