Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroji na parketu

Dirljiva priča: Pomogao dječaku s posebnim potrebama da zabije koš

Vedran Runje
Foto: Antonio Bronić
1/2
25.02.2013.
u 16:52

Mitchell Marcus dječak s posebnim potrebama učenik je srednje škole i pomoćnik trenera srednjoškolske košarkaške momčadi u Teksasu

Mitchell Marcus dječak s posebnim potrebama učenik je srednje škole i pomoćnik trenera srednjoškolske košarkaške momčadi u Teksasu, a utakmicu od prije nekoliko dana pamtit će cijeloga života.

Trener ga je naime odlučio uvesti u igru pri kraju utakmice i dati mu priliku da postigne koš u utakmici bez obzira je li rezultat povoljan za njihovu momčad ili ne. 

- Znao sam da mu to puno znači i da će biti sretan, izjavio je trener Peter Morales.

Kad ga je trener poslao u igru Mitchell je bio potpuno iznenađen, a doživio je i ovacije publike u dvorani. Ubrzo je dobio i nekoliko prilika za postizanje koša, no nije uspio.

A onda mu je igrač protivničke momčadi Jonathon Montanez dodao jednu loptu a Marcus je uspio zabiti koš što je izazvalo erupciju oduševljenja u dvorani, a dio gledatelja utrčao je u teren i odnio ga na rukama, iako rezultat nije bio važan.

- Zbog ovoga ću plakati dok sam živa - rekla je njegova majka.

Drugi veliki heroj ove priče Jonathon Montanez kazao je:  - Odgojen sam tako da se ponašam prema drugima na način kako bih volio da se i drugi ponašaju prema meni.

I dodao: - Samo sam mislio da je zaslužio priliku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije