Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTIO GA HAMAS

Dirljiv trenutak: Dječak (9) nakon šest tjedana zarobljeništva trči ocu u zagrljaj

Foto: Twitter/X
1/17
25.11.2023.
u 16:52

Dječakova mama Karen i njen sin bili su u posjeti njegovoj baki Ruthy kada su svo troje oteti.

Nakon više od mjesec dana oslobođeni Hamasovi taoci susreli su se sa svojim obiteljima, a među njima bio je i 9-godišnji Ohad Munder koji je nakon zarobljeništva napokon ponovno sa svojim ocem. Izraelski dječji medicinski centar Scheinder objavio je dirljivu snimku gdje se vidi kako dječak i otac trče niz hodnik jedan prema drugom. Otac i sin su se čvrsto zagrlili, nakon čega je otac izljubio sina.

Uz dječaka otete su bile i njegova majka i baka, a na snimci vidimo da su u zagrljaju ostalih članova obitelji. Dječakova mama Karen i njen sin bili su u posjeti njegovoj baki Ruthy kada su svo troje oteti. Iako su njih troje oslobođeni, sumnja se da je dječakov djed i dalje u zatočeništvu, prenosi Sky.

Čeka se oslobađanje još talaca

Hamas je oslobodio samo četvero izraelske djece među, a je maleni Ohad koji je svoj deveti rođendan dočekao u zarobljeništvu. Nakon 48 dana bjesomučnog rata između Izraela i Hamasa, Pojas Gaze je odahnuo nakon što je počelo četverodnevno primirje i oslobađanje prvih izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika. Hamas je oslobodio 13 izraelskih talaca i 12 Tajlanđana koje je oteo nakon svoga krvavog pohoda 7. listopada.

POVEZANI ČLANCI:

Zauzvrat je Izrael oslobodio 39 palestinskih zatvorenika, među njima 24 žena i 15 tinejdžera na okupiranoj Zapadnoj obali. U prvoj fazi, planirana je razmjena 50 izraelskih talaca i 150 palestinskih zatvorenika. Društvenim mrežama šire se i snimke ujedinjenja mladih Palestinaca s njihovim roditeljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije