Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plitvička jezera

Direktorica željela skupi terenac, Zmajlović poništio natječaj

Zmajlović Lidija Bertović (1)
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
1/5
Autor
Marko Biočina
13.11.2012.
u 15:24

Bila je riječ o vozilu procijenjene vrijednosti 400 tisuća kuna, s luksuznom dodatnom opremom, kao što su grijana sjedala s elektronskom potporom za kralješnicu.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poništio je sporni natječaj za nabavu luksuznog terenca koji je prije nekoliko dana raspisala ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidija Bertović.

Bila je riječ o vozilu procijenjene vrijednosti 400 tisuća kuna, s luksuznom dodatnom opremom, kao što su grijana sjedala s elektronskom potporom za kralješnicu te sustavom ultrazvučne pomoći pri parkiranju. Kupnja takvog skupog vozila u žarištu krize u javnosti je vrlo brzo ocijenjena kao nepotrebna rasipnost. Sama ravnateljica Lidija Bertović, koja je na tu poziciju imenovana prije tri mjeseca, bila je nedostupna za komentar, no neslužbeno se doznaje da se u nabavu vozila krenulo s idejom da park posjeduje reprezentativno vozilo koje bi služilo za prijevoz VIP posjetitelja.

Za nove nabave bit će potrebna ministrova suglasnost

Naime, Plitvička jezera svake godine posjete deseci uglednih gostiju, iz sfere politike, šoubiznisa, pa čak i pripadnici raznih stranih kraljevskih obitelji. Novi terenac navodno je trebao služiti upravi za tu svrhu, a tvrdi se i da je trebao biti nabavljen po principu staro za novo, tako da Nacionalni park pod račun da neka svoja starija vozila te tako umanji traženi iznos za pola svote.

Ipak, čini se da takvi argumenti nisu impresionirali ministra Zmajlovića koji je odlučio natječaj poništiti, a pritom je izdao i naputak svim državnim tijelima i javnim poduzećima koja su podređena njegovu resoru u vezi s budućom nabavom vozila. Ubuduće će za svaku nabavu vozila biti potrebno tražiti ministrovu prethodnu suglasnost. Hoće li to spriječiti ovakve skandale, ostaje za vidjeti.

>>Žena na čelu Plitvičkih jezera: Snizit ću cijene i proširiti sezonu!

Komentara 17

Avatar Darko zg
Darko zg
15:37 13.11.2012.

ja joj mogu pomoć pri pudučavanju šaltanja brzina,jer je inzistirala mjenjač mora biti presvučem kožom.moj je mjenjač presvučen kožom,nije obrezan...

CV
crna vrana
15:46 13.11.2012.

Razmišljaju li ovi SDP-ovi i HNS-ovi pseudo-eksperti, nakon ustoličenja u nekoj javnoj ustanovi, o ičemu drugom osim o nabavci bijesnih makinjia ? Ovo fakat postaje perverzno !

MA
mark5
16:06 13.11.2012.

Pa drugarici trebamo kupiti skupi terenac, nije njoj lako raditi za javni interes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije