Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja za Britaniju i Poljsku

Direktor HTZ-a u Londonu Miroslav Dinčić, u Varšavi direktorica Malgorzata Kowalska

Imotski: Ministrica turizma Nikolina Brnjac sudjelovala na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
10.05.2023.
u 15:29

Plaća direktora u Londonu bit će 3.750 funti, u Varšavi 3.050 eura, a HTZ podmiruje i 80 posto stanarine

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji iduće četiri godine vodit će Miroslav Dinčić, a u Poljskoj Malgorzata Kowalska. Novi direktor londosnkog predstavništva HTZ-a je iz Zagreba, u turizmu ima više od 25 godina staža, a radio je u velikim hotelskim kompanijama poput Valamara, Maistre i Hilton Dubrovnika. Nova direktorica predstavništva u Poljskoj, Poljakinja koja odlično govori hrvatski jezik, već je zamalo gotovo 20 godina u službi hrvatskog turizma u Poljskoj. Toliko godina, naime, radi u predstavništvu HTZ-a u svojoj zemlji, koje će sad i voditi. Prethodnicima je istekao mandat, s tim da je direktorsko mjesto u Varšavi već neko vrijeme upražnjeno, jer na prethodna dva natječaja nije bilo adekvatnih kandidata. Inače, na natječaj je pristiglo pristiglo 19 prijava zainteresiranih za te pozicije, za Veliku Britaniju osam, a za Poljsku 11.

Odluka o izboru novih direktora HTZ-a u inozemstvu donesena je na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, a nove čelne ljude dvaju predstavništava, kao i u slučaju ureda u drugim zemljama, čekaju plaće u skladu s troškovima zemlje. Tako direktor u Londonu može računati s mjesečnom neto plaćom od 3.750 funti, ako je samac, a u Varšavi s 3.050 eura. Za partnera i djecu se isplaćuju zakonski dodaci, a HTZ podmiruje i 80 posto stanarine. I Britanija i Poljska spadaju, inače, u velika i važna tržišta za hrvatski turizam.

Inače, na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a odobren je i novac za provedbu marketinških suradnji s organizatorima 39 velikih događanja, a radi se o iznosu od 1,76 milijuna eura.

- Događanja vrlo često predstavljaju glavni motiv putovanja u određenu destinaciju, a tu je i njihov pozitivan utjecaj na promociju i vidljivost mjesta u kojem se održavaju. Upravo s tim ciljem kontinuirano podržavamo razne zabavne, kulturne i sportske manifestacije koje u našu zemlju privlače veliki broj inozemnih i domaćih posjetitelja te koja nam u međunarodnim okvirima osiguravaju medijsku i promotivnu vidljivost - pojašnjava Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Također, na sjednici je odobrena i marketinška suradnja s Hrvatskim rukometnim savezom do 2025., koja, među ostalim, uključuje i 29. Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se 2025. održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Marketinška suradnja s Hrvatskim atletskim savezom, pak,  odnosi na se Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu, koje će se iduće godine održati u Medulinu.

- I ove godine nastavljamo s podrškom top događanjima, kao i sportskim savezima i velikim natjecanjima koja savezi organiziraju u Hrvatskoj. Ona su važan doprinos turističkoj ponudi diljem Hrvatske, a ove je godine fokus na ponudi eno-gastro, aktivnog i kulturnog turizma. Nakon uspješno organiziranog 2. Svjetskog kongresa sportskog turizma prije dva tjedna u Zadru, nastavljamo poticati sinergiju sporta i turizma, čime se doprinosi cjelogodišnjoj ponudi kao i promociji hrvatskog turizma - poručila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

>> VIDEO Prizor zaprepastio vozače: Kamionom vozio u suprotnom traku na autocesti u Zagorju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije