Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dioničari ne žele Polančeca u Podravkinu NO-u

damir polančec
Arhiva VL
17.12.2009.
u 20:28

U izborima za skupštinu Udruge malih dioničara Polančec je uvjerljivo osvojio posljednje mjesto.

Polančecov pokušaj da se na mala vrata ugura u Podravkin Nadzorni odbor neslavno je propao – mali dioničari nisu ga izabrali u skupštinu svoje udruge.

Štoviše, dobio je uvjerljivo najmanje glasova od 33 kandidata. Iz redova skupštine Udruge malih dioničara Podravke (UMDP), koja ima 27 članova, regrutira se 15 članova Upravnog odbora te udruge, koji, pak, odlučuju o imenima troje članova NO-a, koliko ih trenutačno imaju mali dioničari.

Izborni upitnik s imenima 33 kandidata za skupštinu nedavno je poslan na adrese oko 5000 Podravkinih malih dioničara, koji drže gotovo 30 posto vlasništva u koprivničkoj kompaniji.

Kako doznajemo, vratilo se oko 2000 upitnika, a Polančec je dobio tek oko 400 glasova. Osim njega, iz utrke za Podravkin NO ispala su još petorica njemu ili HDZ-u bliskih ljudi – Zdravko Dimač, Zlatan Sremec, Dražen Sačer, Stanislav Biondić i Krunoslav Vitelj.

Rezultati izbora jasno pokazuju komu mali dioničari ne žele dati mogućnost da odlučuje u njihovo ime kad je u pitanju budućnost Podravke.

Ti su rezultati također jasan signal da mali dioničari Polančeca i njemu bliske ljude smatraju odgovornima za štetu počinjenu koprivničkoj kompaniji “operacijom Spice”, međutim sve to zapravo neće imati velikoga utjecaja na budući sastav NO-a, jer bi UMDP – prema najavama šefa NO-a Ljube Jurčića i predstavnika institucionalnih dioničara Dubravka Štimca, koji trenutačno vode kolo u koprivničkoj kompaniji – trebao izgubiti dosadašnji utjecaj. Pitanje je hoće li UMDP ubuduće uopće imati predstavnika u NO-u.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar kresh_35
kresh_35
11:38 18.12.2009.

glupi dionicari, ne vide jednu tako mudru i sposobnu osobu koja ih jedina moze odvest u blagostanje srecu i mir

OK
okokučnopišalo
21:57 17.12.2009.

Pa najbolje je riješenje za čuvara novca podravke postaviti lopova Polančeca!

FR
friz
23:02 17.12.2009.

Još da mu Jaca da nogom u guzicu iz HDZ-a i pošalje ga na desetogodišnji \"odmor \" u Remetinec.Joj,zaboravio sam na 10,5 miljunčeka,e to plus kamate vratiti Jurčiću u Podravku!Neka se narod veseli za Božić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije