Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priština na nogama

Dinamo u Prištini igra utakmicu u čast neovisnosti Kosova

dinamo
Goran Stanzl/Pixsell
01.02.2011.
u 19:40

Dinamo će u Prištini igrati 19. veljače protiv selekcije kosovske lige. Prije dvije godine njihov je odlazak na Kosovo zaustavila hrvatska Vlada

U sklopu obilježavanja treće obljetnice neovisnosti Kosova, Dinamo će 19. veljače gostovati u Prištini te odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom kosovske lige. Plavi će tako biti prva hrvatska sportska ekspedicija koja dolazi u Kosovo od proglašenja neovisnosti 17. veljače 2008., što u Prištini već podiže temperaturu.

Nogometni savez Kosova, na čijem je čelu proslavljeni nogometaš Fadil Vokrri, plaća dinamovcima čarter-let i smještaj u Prištini. Dinamo je trebao igrati u Prištini i prije dvije godine, također na Dan neovisnosti Kosova, ali tada je hrvatska Vlada, u jeku priprema sastanka Sanadera i Tadića, diskretno sugerirala da se to gostovanje otkaže.

– Oduševljeni smo što se Dinamo odlučio na taj potez. Poznato je da Dinamo na Kosovu ima veliki broj navijača i ne sumnjam da će stadion Prištine, kapaciteta 17.000 gledatelja, biti pun – kazao je glavni tajnik Kosovskog nogometnog saveza Eroll Salihu.

Utakmica je službeno potvrđena iz NK Dinamo.

– Igrači s Kosova su u posljednjih 30 godina obilježili neke naše titule i igrali važne uloge u Dinamovim raznim naraštajima, od Shale, preko Koznikua, do Ademija i Beqiraja – kaže Dinamov direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko. Veza Dinama i Kosova je i Ćiro Blažević, kojeg na Kosovu štuju kao božanstvo jer je 1986. spasio Prištinu od ispadanja iz ondašnje jugoslavenske lige.

Marčinko je dodao da Dinamo nije konzultirao Ministarstvo vanjskih poslova u svezi gostovanja u Prištini.

Podsjetimo, posljednji put kad je Dinamo najavio gostovanje na Kosovu nije reagirala samo hrvatska vlada, već i predsjednik Nogometnog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić, koji je ekspresno napisao pismo Europskom nogometnom savezu (Uefa) tražeći da se ta utakmica spriječi i da se Dinamo kazni u slučaju da odigra utakmicu. Maksimir je popustio, a posebno su bili razočarani Vokrri i Eljvir Rača, menadžer koji je dogovarao gostovanje.

Komentara 174

VA
vanzemaljac
20:31 01.02.2011.

+ - 01.02.2011. u 20:25h C55K9.9X1 je napisao/la: Kaze mi srbin koji ovo gore sve cita da bi i oni dosli na Kosovo igrati nogomet ali srame se albancima pogledati u oci poslije svega sto su im ucinili.Tja...ko da su samo albanci u pitanju! .......... Nisu samo siptari . Nego i Amerikanci i Nemci . Siptari su uvek Srbima zabadali noz u ledja ko god da je napao Srbiju kros istoriju. Nikad nisu bili na strani Srbije.

OB
-obrisani-
20:38 01.02.2011.

@vanzemaljac ajde ti nama objasni kako je doslo do toga da ti nemas svoju zemlju?:-))))))))

VA
vanzemaljac
20:47 01.02.2011.

+ - 01.02.2011. u 20:43h C55K9.9X1 je napisao/la: @vanzemaljac `sil pobjegao iz \"zemlje\" ma traktoru ili u opancima? ........... Da nje bilo Americke pomoci nebi se sad ti smejao. Ali vremena ce se vrlo brzo promeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije