Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Pil

Dilerovu majku napao je osuđeni silovatelj i ubojica iz ratnih dana

Darko Pil (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
17.04.2012.
u 19:10

Jasno je da se radi o izuzetno opasnom čovjeku, najbolje tome može posvjedočiti Dubravka Jagodić iz sela Borovi pokraj Virovitice, koju je Drago Pil, tada hrvatski vojnik, 1992. godine silovao, a njezin suprug Duško Šaponja platio je glavom

Nakon intenzivne policijske potrage u selu pokraj Virovitice u ponedjeljak je lociran i uhvaćen Darko Pil (53) iz Ličkog Osika, osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva i razbojništvo nad 69-godišnjom Rozom Bečeheli u Bogovićima na otoku Krku, a jučer popodne priveden je saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci gdje će mu biti određen pritvor. Napadnuta žena majka je Marijana Bečehelija, koji u Lepoglavi služi kaznu od 9,5 godina zatvora zbog trgovine heroinom.

Muškarac je nesretnu ženu napao u subotu u kući u kojoj živi sama i pritom je teško ozlijedio, zbog čega je smještena na Odjel neurokrurgije riječkog KBC-a. Osim nanesenih ozljeda iz lisnice joj je ukrao i manji novčani iznos, no jesu li to pravi motivi okrutnog napada, istraga tek treba pokazati. Pil je svoju žrtvu navodno dobro poznavao i isplanirao napad, a imao je vremena i pratiti njezine navike.

Naime, izvjesno je vrijeme živio u Bogovićima pa je doznao da se radi o imućnoj ženi koja je radila u Njemačkoj. Protekle je subote vrebao priliku i u trenutku kada je Roza Bečeheli otvorila vrata kuće kako bi pustila mačku, nasrnuo je na nju i počeo je daviti. Nakon što je pretražio kuću, dao se u bijeg, a policija ga je nedugo nakon toga sustigla u selu pokraj Virovitice. Pil je prije nekoliko mjeseci izašao iz dubrovačkog zatvora gdje je služio zatvorsku kaznu zbog teških imovinskih delikata.

Jasno je da se radi o izuzetno opasnom čovjeku, najbolje tome može posvjedočiti Dubravka Jagodić iz sela Borovi pokraj Virovitice, koju je Drago Pil, tada hrvatski vojnik, 10. siječnja 1992. godine silovao, a njezin suprug Duško Šaponja platio je glavom. Kada je čula da je uhićen blizu njezina sela, silno se uznemirila. Sjetila se da u obližnjem selu Pčelići žive njegovi rođaci. Teško je izgovorila što se dogodilo te ‘92. godine.

– Dobro se toga sjećam, upao je maskiran u našu kuću zajedno s Ivicom Majetićem, moga su muža izveli, izmasakriran je sa 76 prostrelnih rana i ubijen, a onda se Pil vratio u kuću. Prijeteći puškom, silovao me u krevetu gdje je bilo moje dijete – kazala nam je potresena Dubravka. Unatoč kazni od 15 godina, koliko im je odredio Vojni sud u Bjelovaru, Majetića je već nakon 16 mjeseci pomilovao predsjednik države, a Pil je iz zatvora izašao, prisjeća se Dubravka, za pet ili šest godina. Već prvi dan nakon izlaska iz zatvora ponovno je došao k njoj, nudio je pomoć, uznemiravao je, pratio, zbog čega je Dubravka Jagodić morala zatražiti i policijsku zaštitu.

Komentara 19

EH
ehh
19:54 17.04.2012.

Sve umire i propada, ne samo Hrvatska.

MO
mobuco
20:06 17.04.2012.

petrinjac, na tvoju žalost, Hrvatska je vječna, kako reče naš prvi (jedini) predsjednik,

PE
petrinjac
19:48 17.04.2012.

imamo hrvatsku,živjela nam lijepa naša,živjela ti nama vječno,tak je nekad uzvikivo bivši prvi čovjek koji nam je s**o sve što smo imali a sad imamo ovo,nezakonje,ubojice,pljačkaše ,hrvatska umire polako ali sigurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije