Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvor za 11 članova skupine Nikole Martinisa (36)

Diler se rasplakao zbog četiri godine zatvora

dileri
Leonard Ninčević/VLM
09.10.2009.
u 19:17

Vođa skupine osuđen je na osam godina zatvora, a ostalih deset članova na ukupno 51 godinu i osam mjeseci zatvora. Uskok ih je teretio da su zaradili 1,2 milijuna kuna, no sud je ustanovio da je riječ o 168.000 kuna.

Na Županijskom sudu u Splitu jedanaesteročlana skupina dilera osuđena je na ukupno 59 godina i osam mjeseci zatvora.

Najveću kaznu od osam godina dobio je Nikola Martinis (36) zvani Pike za kojeg je ustanovljeno da je bio vođa organizirane skupine koja je od ožujka do svibnja 2007. godine na području Splita preprodavala veće količine heroina.

Najbliži suradnik
Najbliži Martinisov suradnik bio je Ivica Krizmanić (27) koji je čuvao drogu u svom stanu u Valpovačkoj ulici i koji je s Vjekoslavom Čurčićem (32) osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest godina i sedam mjeseci. Pretragom stanova pronađen je ukupno kilogram i 300 grama heroina, a najveća količina nađena je u Krizmanićevu stanu u Valpovačkoj ulici.

Nađene su dvije vage za precizno mjerenje i plastične boce s ostacima heroina i kokaina. Oduzeti su mu mobiteli i sim-kartice. Iako je Martinis u obrani priznao počinjenje djela i pokušao svu krivnju preuzeti na sebe, sudsko vijeće ipak nije nasjelo na tu priču.

- Iako ste priznali djelo, podaci koje ste iznijeli ne bi donijeli neke spoznaje koje ovaj sud ionako ne bi doznao tijekom dokaznog postupka. Kad se u obzir uzmu količine droge i to da ste imali obrt oko kojeg ste zasigurno imali obveza, nemoguće je da ste imali dovoljno vremena i za preuzimanje heroina, “raspizavanje” i njegovu daljnju preprodaju - kazala je predsjednica vijeća Marija Majić u obrazloženju presude Nikoli Martinisu. Izricanje presude posebno je doživio Diego Zanki koji se rasplakao.

Dalje su u lancu preprodaje droge išli: Kristina Marinković (50), koja je osuđena na pet i pol godina te Ivica Radoje (30), Boris Župić (36), Diego Zanki (37), Goran Kriška (46) i Boris Penović (39) koji su dobili po pet godina. 
Najmanju kaznu, od po četiri godine zatvora, dobili su Marijana Leskur (38) i Nedjeljko Čemeraš (41) iz Metkovića, umirovljeni pukovnik HV-a koji je nogu izgubio na ratištu u Vukovaru, a to što je invalid sud mu je uzeo kao olakotnu okolnost.

Droga iz BiH
Marijani Leskur u obzir je uzeto priznanje i što ima maloljetno dijete, a i suprug Zlatko joj je u zatvoru. Do sada je nekoliko puta osuđivan zbog preprodaje heroina. Drogu su nabavljali od nekog Zorana iz Čapljine, a iako ih je Uskok teretio da su zaradili 1,2 milijuna kuna, sud je ustanovio da je riječ o 168.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
13:47 10.10.2009.

Vito nešto bi te pito ! a Zločin se ne isplati, ne kažem ja nego kaže nam Glavaš - Jel razlika 4 godine bez ubojstva i bez totalne slobode te Saborske plače od 25000 bez minute rada pogledaj usporedi to malo sada !

MM
Mladen Miletić
01:06 10.10.2009.

Zločin se ne isplati kaže nam i uči nas Glavaš ! ( ako nemaš pravu domovinu, Bosnu !)

GV
goran vrtaric
09:45 10.10.2009.

Rasplace se i poneka kurva sto je izgubila nevinost, ali kako kazu poslije je..nja nema kajanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije