Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bušio i minirao

Dikan na ročištu u Splitu: Susjedi traže ukupno 1,5 milijuna kuna

josip radeljak dikan (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
30.05.2011.
u 15:20

Protiv Josipa Radeljaka već 12 i pol godina 10 susjeda iz Marasovićeve 59 vodi spor jer tvrde da je narušio stabilnost zgrade. Svaki traži po 150.000 kuna

Josip Radeljak Dikan bio je u ponedjeljak na splitskom Općinskom sudu. Tužili su ga susjedi iz Marasovićeve 59 u kojoj ima stan u kojem je izvodio radove, minirao i bušio zidove. Susjedi tvrde da je narušio stabilnost zgrade i umanjio im vrijednost nekretnina. Njih deset traži po 150.000 kuna. Ujedno, podnijeli su zahtjev za donošenje privremene mjere kojom bi se Dikanu zabranilo prodaju stana u toj zgradi do okončanja postupka, koju je on već oglasio.

Dikanov odvjetnik tvrdi da štete nema.

Postoje dva oprečna vještačenja. Jedno je načinio IGH i po njemu je stabilnost narušena i sigurnost građevine uvelike umanjena, a drugo je načinio sudski vještak koji tvrdi da radovi u Radeljakovu stanu nemaju nikakve uzročno-posljedične veze sa stabilnošću objekta. Spor se vodi već 12,5 godina. Bila je donesena nepravomoćna presuda po kojoj je Radeljak bio oslobođen, ali ju je viši sud ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Na suđenju Dikan nije govorio ništa, osim što se zgražao, hvatao za glavu i prevrtao očima zbog istupa jednog od tužitelja koji je povišenim tonom uvjeravao sutkinju Katicu Bojčić-Vidović što joj činiti. Sredinom lipnja sazvano je ročište na kojemu će se odlučiti o osnovanosti tužbenog zahtjeva.

Ključne riječi

Komentara 2

BZ
Branko Zajec
16:55 30.05.2011.

Prateći dnevni tisak,ne mogu se oteti dojmu, da je Radeljak jedan od najboljih mušterija hrvatskih sudova ! Za divno čudo, ne vidim i konačne presude. Kao da se netko trudi zaustaviti procese i pravomoćne presude. Upravo zbog toga, treba nam EU, da prestane takva praksa naših sudova.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:02 30.05.2011.

sad će dolores pobjeći! i štakori napuštaju brod koji tone!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije