Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak ostaje

Dijana Pleština: Ne napuštam RH! Poziv iz SAD-a sam odbila

dijana pleština
Arhivska fotografija
VL
Autor
Jasmina Popović
28.04.2010.
u 18:13

Nije istina da se vraćam u SAD, izjavila je za Večernji list Dijana Pleština, savjetnica za razminiranje u MVPEI-ju.

– Nije istina da se vraćam u SAD. Istina je da sam imala poziv sa sveučilišta Berkeley da održim predavanja u čast kolegi profesoru, ali to sam, na žalost, morala odbiti zbog obveza koje imam u Hrvatskoj – izjavila je za Večernji list Dijana Pleština, savjetnica za razminiranje u MVPEI-ju, reagirajući na tekst objavljen u jednom tjedniku u kojem se tvrdi da je dala otkaz u MVPEI-ju i napušta Hrvatsku.

– Istina je da sam o odlasku iz Ministarstva razgovarala s mjerodavnima, no zasad je sve na razgovoru i nikakvi potezi nisu povučeni. U Hrvatsku sam došla kad je bilo jako teško i nipošto je neću napustiti sada kad je kriza. U MVPEI-ju sam počela raditi zbog određena problema koji tišti Hrvatsku, ljudski, ekonomski i politički, to jest zbog mina i njihovih posljedica. Taj posao nije završen i trenutačno razmišljam o novom, efikasnijem načinu kojim mogu pridonijeti rješavanju problema kojim se bavim više od deset godina – objasnila je Račanova udovica.

O njezinu odlasku iz Hrvatske već se pisalo, no ona je još u radnom odnosu u MVPEI-ju i svojedobno je izjavila da će, odluči li bilo gdje otići, o tome sama izvijestiti javnost pa nema potrebe za nagađanjima.

Ključne riječi

Komentara 13

KU
kukuriku
23:00 28.04.2010.

..pa, mozda i ona zna nesto o Daimler kamijonima ??..oli su samo Linic´i Cácíc´??

Avatar punkufer
punkufer
12:43 29.04.2010.

Inače, drugarica Pleština je jedna od tri Račanove žene - sve uhljebljene na dobro plaćene državne funkcije. Ona je, eto, savjetnica je za miniranje Ministarstva vanjskih poslova.

BL
Bljakonja
20:22 28.04.2010.

Još jedna, u nizu prdež-vijesti dana...boli me briga za nju i njene odlaske, a još više hoće li \"o tome sama izvijestiti javnost\"...stvarno si baba umišlja da je važna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije