Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHRISTIE'S

Dijamant iz Bocvane prodan za rekordnih 26,7 milijuna dolara

Marin Tomasov
Foto: Vanja Zubčić
1/2
16.05.2013.
u 14:59

Za izradu ovog rijetkog dijamanta bio je potreban 21 mjesec kako bi dosegnuo besprijekorno stanje

Veliki bezbojni dijamant u srijedu je prodan za rekordnih 26,7 milijuna dolara na aukciji Christie'sa u Ženevi. Dragulj izrađen od dijamanta od 236 karata kupila je draguljarska tvrtka Harry Winston, koju je Swatch Group nedavno kupio za milijardu dolara.

Za izradu ovog rijetkog dijamanta bio je potreban 21 mjesec kako bi dosegnuo besprijekorno stanje. Ima 101,73 karata, dimenzija je 41.26 x 25.82 x 16.45 mm, a pronađen je u rudniku Jwaneng u Bocvani, najvećem rudniku dijamanata na svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije