Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ proširio narančasto upozorenje na tri regije: Cijeli Jadran pod meteoalarmom

Jugo i visoko more ponovno su poplavile kaštelanske rive
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/6
11.02.2024.
u 07:53

Najviša dnevna temperatura bit će između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih, a u Podunavlju bi termometri mogli izmjeriti i oko 20 °C

Nedjelja je u većem dijelu zemlje počela kišno i tmurno, a prema vremenskoj prognozi DHMZ-a, tako će ostati cijeli današnji, ali i sutrašnji dan. Najviša jutarnja temperatura od 15.3 stupnja Celzijeva zabilježena je u Grudi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a najniža, jedan i pol stupanj iznad ništice, u Zavižanu.

U odnosu na jučer, DHMZ je narančasto upozorenje zbog jakog vjetra i kiše popraćene grmljavinskim nevremenom proširio s krajnjeg juga zemlje na splitsku i kninsku regiju. Za ostatak Dalmacije, Istru i Kvarner na snazi je žuti meteoalarm zbog obilne kiše i jakog vjetra. Na kontinentu će tek povremeno padati kiša.

Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar koji mjestimice u gorju može biti jak, dok će kroz dan na moru slabjeti olujno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih, a u Podunavlju bi termometri mogli izmjeriti i oko 20 °C.

Novi tjedan trebao bi donijeti postepeno smirenje vremena. Ponedjeljak će diljem zemlje biti promjenjivo oblačan uz sunčana razdoblja, naročito u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti bi mogao zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na moru sjeverozapadnjak i bura. Jutarnje temperature na kontinentu će biti između 4 i 8 °C, a na moru od 9 do 13, dok će se dnevne temperature kretati između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih.

Foto: DHMZ

Što se tiče meteoroloških upozorenja, u ponedjeljak je gotovo cijela zemlja "u zelenom", a ističe se samo kvarnerski zaljev za koji ostaje upaljen žuti meteoalarm zbog bure koja bi na udare mogla biti olujna.

VIDEO Migranti zapeli na otoku na rijeci Uni, spasila ih policija

 

Komentara 1

ZO
Zoran
08:43 11.02.2024.

Ovi kao i obično ne mogu pogoditi ništa. Dođe vikend,oni oglase narančasto upozorenje i mirni su cijeli vikend. Ako se desi što desi,a ako ne još bolje. Od pustih poplava jedva da je prašina ugašena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije