Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provincija şirnak

Devetorica turskih vojnika poginula u sukobu s Kurdima

turska vojska
Reuters/PIXSELL
03.09.2012.
u 07:50

U sukobu je poginulo i 20-ak pripadnika Kurdistanske radničke partije, izvijestila je lokalna vlast

Devetorica pripadnika turskih sigurnosnih snaga poginula su u sukobima s kurdskim pobunjenicima u jugoistočnoj provinciji Şirnak, blizu granica sa Sirijom i Irakom, prenosi BBC. Lokalna je vlast izvijestila da je u sukobima koji su izbili u nedjelju navečer poginulo i 20-ak pobunjenika.

Sukobi između turske vojske i Kurdistanske radničke partije (PKK) pojačali su se u posljednje vrijeme. PKK traži autonomiju za jugoistočno područje Turske, koje je uglavnom nastanjeno Kurdima.

Ključne riječi

Komentara 17

OL
olovka
11:22 03.09.2012.

Kurdi , samo zele slobodu od okupatora. Ili neznate ko su kurdi.

OB
-obrisani-
12:11 03.09.2012.

Vrijeme je da i Kurdi dobiju državu,a taj put ide preko Osmanlija ! Sad će imati manje vremena da se bave podrivanjem vlasti i suvereniteta Sirije.

RE
@rea
11:05 03.09.2012.

Zakuhava se. U Turskoj oduvijek, no sad i sirijski i iranski Kurdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije