Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar vlakova

Ozlijeđeni radnici: "Kočnica nije reagirala pa smo svi legli na pod"

perušić,nalet vlaka (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
18.07.2012.
u 14:26

Kako se moglo vidjeti na terenu, čini se da servisno vozilo koje je prevozilo radnike kućama nakon posla nije moglo zakočiti

– Prije udarca strojovođa je stisnuo kočnicu, no ona nije reagirala pa smo svi legli na pod – rekao nam je jedan od 12 radnika koji su se oko 13.30 sati s pružnim vozilom robelom zabili u teretnu kompoziciju koja je stajala na sporednom kolosijeku kolodvora u Perušiću.

Izvan životne opasnosti

Radnici HŽ-a stacionirani su u Perušiću i kao i prošlih dana putovali su s posla. Svih je 12 radnika ozlijeđeno, od kojih trojica teško, a operirana su dvojica s prijelomima natkoljenica. Većinom je riječ o prijelomima. Teže ozlijeđeni imaju višestruke prijelome. Ni jedan radnik koji je radio na remontu i održavanju nije u životnoj opasnosti. Iako su na teren odmah izašle nadležne službe, uključujući i Županijsko državno odvjetništvo iz Karlovca, službeni uzrok nesreće još se utvrđuje. Ipak, vjeruje se da su otkazale kočnice. Na hodniku hitne kirurgije u gospićkoj bolnici, u kojoj su radnici primljeni, moglo se čuti da su učinili sve kako bi zaustavili vozilo.

– Jedan je potezao ručnu, ja sam ubacio u suprotni smjer, a spustili smo i u nižu brzinu, ali se nismo uspjeli zaustaviti. Bacili smo se na pod, jedni na druge, a najteže su stradali oni bliže vjetrobranskom staklu – pričalo se po hodniku. Zbog težine ozljeda i oštećenog vozila doznajemo da su neke radnike izvlačili kroz razbijene prozore. Policija je ispitala svu dvanaestoricu, a i alkotestirani su. Iz HŽ-a napominju da nije bilo zastoja putničkog prometa.

– Tri su osobe teže ozlijeđene, a u radnom stroju bilo je dvanaest osoba. Očevid je u tijeku. Dala sam i nalog da se uzme krv i urin vozača – kazala je Tatjana Šimunić Adamović, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Gospiću.

Vještaci iz Zagreba

Dodala je da se očekuje dolazak vještaka iz Centra za kriminalistička vještačenja u Zagrebu, koji će izuzeti tragove i predmete iz nesreće. Doznajemo da je maksimalna brzina pružnog vozila otprilike 100 km/h, no vozilo koje je sudjelovalo u nesreći nije se kretalo maksimalnom brzinom. U veljači je detaljno pregledano.

Ključne riječi

Komentara 14

UK
Ugo Kajvez
14:42 18.07.2012.

Ovo je slika stanja rasula u HŽ-u ............ . Sva sreća da nema ozbiljnije stradalih ...............

CH
Changi
15:05 18.07.2012.

Jučer sam se pitao, povodom slične vijesti o stradavanju radnika u Zagrebu: Kad ćemo pročitati da su stradala tri ministra ili pet saborskih zastupnika?

OB
-obrisani-
14:52 18.07.2012.

ma da . ovo je slika stanja !? . stanja bolesne svijesti, prometne nezgode nisu rijetkost pa ni one na željeznici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije