Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilo je upozorenja

Bombom na kuću grčkog magnata zbog Ciparske banke?

Bomba Tena, portal
screenshot/Twitter
27.03.2013.
u 20:31

Upozorenje da će doći do eksplozije bombe javila je telefonom nepoznata osoba u redakciju jednih grčkih novina 20 minuta prije eksplozije, no nitko zasad nije preuzeo odgovornost za napad

Bomba je eksplodirala u 20.30 sati po lokalnom vremenu nedaleko od poznate Akropole, u samom centru grada kod kuće istaknutog magnata, brodovlasnika Nikosa Tsakosa koji je do siječnja ove godine bio član uprave Ciparske banke.

Eksplozijom bombe nastala je materijalna štetana njegovoj i susjednim kućama, ali policija je prije detonacije uspjela evakuirati dvije osobe te zatvoriti cijelo područje, javlja Russia Today

Upozorenje da će doći do eksplozije bombe javila je telefonom nepoznata osoba u redakciju jednih grčkih novina u 20.10 sati, no nije bilo dovoljno vremena za pirotehničare da deaktiviraju bombu. Napadač, ili više njih, bombu su ostavili u crnom ruksaku pred ulazom u kuću poznatog magnata koji u to doba nije bio u svom domu.

Dopisnik iz Atene za Sky News Anthee Carassava opisao je tijek događaja.

- Policija je brzo na mjestu događaja evakuirala područje nakon dojave o bombi te ogradila šire područje oko doma istaknutog poduzetnika Nikosa Tsakosa.  Pirotehničari nisu imali dovoljno vremena deaktivirati bombu jer je dvadesetak minuta premalo za takav posao.  Vlasnik kuće nije bio u svom domu u vrijeme kada je bomba eksplodirala, a jedan od njegovih čuvara uspio je pobjeći na vrijeme, opisuje novinar. 

Tsakos Group jedna je od vodećih grčkih brodovlasničkih tvrtki, a 50-godišnji Nikos, sin je osnivača grupacije koji je pokrenuo cijeli posao - Panagiotsa Tsakosa.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio svega nekoliko stotina metara od glavne turističke atrakcije grada - Akropole. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije