Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristički napad

U eksploziji u glavnom gradu Sirije 25 poginulih i 46 ranjenih

sirija (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
06.01.2012.
u 12:54

Eksplozivna naprava aktivirana je na raskrižju u središnjoj četvrti glavnog grada, a državna televizija izvještava kako su cilj bili civili.

Oko 25 ljudi je poginulo dok ih je 46 ranjeno u glavnom gradu Sirije Damasku u eksploziji za koju se pretpostavlja da ju je uzrokovao bombaš samoubojica, prenosi Reuters. Eksplozivna naprava aktivirana je na raskrižju u središnjoj četvrti glavnog grada, a državna televizija izvještava kako su cilj bili civili.

U sličnom napadu prije dva tjedna poginule su 44 osobe. Za taj je napad režim predsjednika Bashara al-Assada optužio teroriste, dok je opozicija tvrdila kako iza napada stoje vladajući.

U Siriji su promatrači Arapske lige, koji nadgledaju poštuje li sirijska vlada dogovor prema kojem je trebala prestati s progonom prosvjednika, no opozicija tvrdi kako od njihove nazočnost nema koristi jer da se progoni i ubojstva prosvjednika nastavljaju.

Ključne riječi

Komentara 19

RE
@rea
13:56 06.01.2012.

Isti scenario kao i zadnji put. Assad optužuje opoziciju, opozicija optužuje Assada. Promatrači Arapske lige beskorisni.

OB
-obrisani-
14:18 06.01.2012.

Sredit ce tu situaciju u Siriji Vlado... cim prodju izbori doma, i cim sredi situaciju kod sebe. Treba samo biti malo strpljiv

RE
@rea
17:41 06.01.2012.

Ima li prestolonaslijedni predsjednik sina, pa da se odmah izabere i budući predsjednik? S oca na sina, tradicije radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije