Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Deseci mrtvih talibana u Jemenu

jemen
Reuters
24.12.2009.
u 10:05

Dodaje se da su se članovi terorističke organizacije Al-Qa'ida sastali da bi planirali napade na Jemen kako bi se osvetili za prošlotjedne zračne napade jemenske vojske.

Najmanje 30 pripadnika Al-Qa'ide ubijeno je u zračnom napadu na njihovu bazu u planinama na području Jemena. Vjeruje se da su dva zapovjednika Al-Qa'ide među mrtvima.

- Još uvijek nismo sigurni jesu li među mrtvima dvojica vođa. Jedan od njih trebao bi biti Nasser al-Weheshi, član saudijske Al-Qa'ide - izjavio je član osiguranja za agenciju AFP.

Dodaje se da su se članovi terorističke organizacije Al-Qa'ida sastali da bi planirali napade na Jemen kako bi se osvetili za prošlotjedne zračne napade jemenske vojske.

Prošlog tjedna, kako su izvijestile jemenske vlasti, u napadima su ubijena 34 člana Al-Qa'ide, a 17 ih je uhićeno. Navodno su planirali nekoliko samoubilačkih napada.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:10 24.12.2009.

Talibani, Al Kaida, Izraelci, sve je to ista zatucana bagra.

OB
-obrisani-
12:03 24.12.2009.

To je meni dar za Novu godinu ...

Avatar trunchbull
trunchbull
14:37 24.12.2009.

Još malo novinarske neupućenosti. Talibani u Jemenu ne postoje, nego postoje operatvci Al Quaeede i ostalih grupacija, koji su ubijeni u zračnim napadima. Talibanski pokret je vezan samo za Paštune u Afganistanu i Pakistanu, te su talibani koncentrirani samo na te dvije države, za razliku od ostalih radikalnih islamista i Al Quaeede. Stvarno vam malo informiranosti ne bi škodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije