Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi na crkvu

Deseci egipatskih "inicijatora kaosa" uhićeni nakon sukoba

kairo, neredi (1)
AFP/PIXSELL
10.10.2011.
u 10:42

Nije poznato jesu li uhićeni muslimani ili kršćani, a komemoracija za poginule održat će se u koptskoj katedrali u središtu Kaira.

Deseci "inicijatora kaosa", kako ih nazivaju egipatske vlasti, uhićeni su nakon smrtonosnih sukoba ljutitih kršćana, muslimana i snaga sigurnosti. U sukobu je ubijeno 24 ljudi, a najmanje 200 ih je ranjeno u do sada najgorim sukobima od ustanka kojim je svrgnut Hosni Mubarak.

Još uvijek nije poznato, prenosi Guardian, jesu li uhićeni muslimani ili kršćani, a komemoracija za poginule u sukobima održat će se danas u koptskoj katedrali u središtu Kaira.

Neredi su trajali dugo u noć, a više od tisuću pripadnika snaga sigurnosti uz pomoć oklopnih vozila branilo je zgradu nacionalne televizije na obali Nila gdje su i započeli prvi sukobi.

Podsjetimo, egipatski kršćani na ulice su izašli kako bi prosvjedovali zbog nedavnih napada na crkvu. Blokirali su ulicu ispred egipatske državne televizije i tražili smjenu guvernera jer nije zaštitio crkvu. Prosvjedi su se proširili i na središnji trg Tahrir, središte pobune u veljači.

Essam Sharaf, egipatski premijer, pozvao je izgrednike da odlože oružje kazujući da su i kršćani i muslimani "prijetnja državnoj sigurnosti".

Komentara 16

OB
-obrisani-
11:15 10.10.2011.

toni-tocno-muslimanska braca napadaju sve one koji nisu muslimani, to su ti oni koji su osamdesetih godina ubili svoga precjednika na vojnoj paradi, osim njega bilo je pobijeno jos 28 ljudi, mubarakse pojavio poslije toga muckog muslimanskog ubojstva \"muslimanske brace\" zabranio je isti i dao sve pohapsit, sad su isplivali opet i opet ubiojaju i kamenuju kao danas sta smo imali prilike vidjet na tv, kad je onaj musliman kamenovao one krscane na kamionu, sarkozi je dobro rekao u toj \"revoluciji\", ja mislim da cemo mi svi imat problema sa tom muslimanskom bracom.

TO
Toni50
11:16 10.10.2011.

Demokratski sistem je pametan kako se manipulira sada su \"desetci inicijatora\" manjina nitko ne tisuče ljudi na ulicama i pobunjeni narod... Sada se demokratsko diktatorska vlast bori protiv incijatora ne naroda ............ Interesantno je čitati i vidjeti kako se laže li laže....

TO
Toni50
11:05 10.10.2011.

Mnogi mnogi egipćani če polako shvatiti da je Mubarak bio anđeo ali sada im je več kasno za sve sda je stigla prava ruka na vlast koja zan kako se guše pobune100% \"demokratskim sistemom\" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije