Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju za fokus

Denis Latin: Ovakva Hrvatska ne bi smjela ući u Europsku uniju

'12.11.2010., Zagreb - Promocija knjige Od dilera do mistera, autora Dine Bubicica, odrzana u Hypo centru u Wine bar Unico. Denis Latin.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
01.11.2011.
u 18:34

"Latinica" je prekinuta kad smo malo dublje zagrebali po pozadini Pukanićevog ubojstva, rekao je Latin.

Ovakva Hrvatska ne bi smjela u Europsku uniju, izjavio je novinar Denis Latin u intervjuu koji je u ponedjeljak objavljen u banjalučkom Fokusu.

- Hrvatska, ovakva kakva je sada, ne bi smjela u Europu, ali joj se na neki način progledalo kroz prste. Ne bi smjela, ne samo što se tiče slobode medija, nego i stanja u pravosuđu - smatra Latin.

Naravno, u intervjuu se razgovaralo i o ukinutoj emisiji "Latinica", koju je Latin uređivao i vodio.

- "Latinica" je prekinuta onog trenutka kad smo malo dublje zagrebali po pozadini ubojstva novinara, osnivača i vlasnika tjednika "Nacional", Ive Pukanića. Točnije, u toj emisiji, koja na kraju nikada nije ni emitirana, došli smo do podataka da iza Pukanićevog ubojstva zapravo stoji mafija koja je toliko povezana s vlastima u Hrvatskoj da se više ne zna tko je s ove strane, a tko s one strane zakona - rekao je Latin.

Latin je izrazio svoje razočaranje što su za ukidanje njegove emisije i izbor Hloverke Novak-Srzić za glavnog urednika HTV-a glasali predstavnici Srba u Programskom vijeću HTV-a, iako se Latinica hrabro bavila temama poput ratnim zločinima nad hrvatskim Srbima.

- Razočaran sam jer su otvoreno podržali opciju koja ih je počistila iz Hrvatske tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća - objasnio je Latin.

Komentara 328

Avatar WindFucker
WindFucker
21:35 01.11.2011.

Kakav je novinar koji se bavi istraživačkim novinarstvom, a živ je i nakon 20 godina istraživanja? Beznačajan.

Avatar cro1com
cro1com
01:55 02.11.2011.

Mozda ne svi?

OB
-obrisani-
19:10 01.11.2011.

pogledajte fotku gore ! hahahahahahahahahahhahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije