Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neregularno?

Demokratska zajednica Hrvata: Na izborima u Srbiji i nas su pokrali

Izbori
VL FOTO
11.05.2012.
u 14:09

Iz DZH najavljuju da će zbog osnovane sumnje i utvrđenih neregularnosti već danas uputiti službeni dopis Izbornoj komisiji da nam se omogući uvid u izborni materijal i utvrde činjenice.

Sve većem broju političkih stranaka koje tvrde da su na nedjeljnim izborima u Srbiji pokradene priključila se i Demokratska zajednica Hrvata. Iz ove političke stranke, koja okuplja Hrvate u Srbiji, tvrde da su poslije detaljne analize rada stranačkih promatrača u nekorektnim uvjetima onemogućeni i pokradeni prilikom prebrojavanja i evidentiranja konačnih rezultata.

– Naše sumnje bile su očigledne već tijekom same izborne noći, s obzirom na to da se naši glasovi u velikoj mjeri razlikuju i odstupaju od prebrojenih glasova Izbornih komisija i delegiranih promatrača ispred DZH. Razlozi kašnjenja rezultata i njihova neobjavljivanja od odgovornih ostavljaju nedoumicu i sumnje glede regularnosti proteklih izbora 2012. – navodi se u stranačkom priopćenju. Kao konkretne propuste u radu izbornih komisija navode propuste u organizaciji i sprovođenju rada na biračkim mjestima, samoinicijativno tumačenje rada pravilnika o radu, velik broj građana s pravom glasa i nedefiniranim statusom (nepoznati – umrli), udaljavanje legalno delegiranih članova proširenog sastava s biračkog mjesta, nepotpisivanje zapisnika od biračke komisije kao i veliko zakašnjenje s objavljivanjima rezultata.

Iz DZH najavljuju da će zbog osnovane sumnje i utvrđenih neregularnosti već danas uputiti službeni dopis Izbornoj komisiji da nam se omogući uvid u izborni materijal i utvrde činjenice. Nakon provedenih izbora da su pokradeni tijekom brojenja glasova, javno su se oglasili Srpska napredna stranka, Savez vojvođanskih Mađara, Dveri, Pokret radnika i seljaka i Demokratska stranka Srbije.

Ključne riječi

Komentara 5

IR
Istria Republica
14:34 11.05.2012.

Talijani se u hrvatskoj redovito pdokradaju u svemu i na kraju uvijek nikom ništa !

OB
-obrisani-
14:29 11.05.2012.

hehe pa svi sto gube se ljute to jepoznata stvar. ali sto ocekivati u toj banana zemlji!

Avatar Jiba.Jibi.Gjize.Jep
Jiba.Jibi.Gjize.Jep
16:29 11.05.2012.

a sto je lijepo vidjeti i slovence i madjare i talijane itd.. u komentarima svi pisu latinicom a izrazavaju se cirilicom ... haha pa danas nitko vise ne zeli biti serbulja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije