Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HHO šokiran:

'Dekan je prekinuo Judith Reisman manirom balkanskog primitivca'

Judith Reisman (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
30.01.2013.
u 12:45

HHO je "osupnut najnovijom hajkom" u kojoj se želi zabraniti govor Judith Reisman u Saboru, "ali i na drugim javnim mjestima"

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak u izjavi za javnost naslovljenoj "O govoru mržnje i netoleranciji u Hrvatskoj" u ime Izvršnog odbora napisao je da su zgroženi jučerašnjim "događanjima" na Fakultetu političkih znanosti gdje je američka komunikologinja Judith Reisman "dočekana optužbama za antisemitizam".

"Njoj je na predavanju studentima priređena klasična 'sačekuša' koja je kulminirala istupom dekana Nenada Zakošeka, koji je manirom balkanskog primitivca prekinuo svoju gošću da bi joj očitao bukvicu kako njegove studente nisu indoktrinirali komunisti nego Katolička crkva", piše u izjavi HHO-a koji se čudi što "najveći dio medija prikriva ovaj grubi i necivilizirani ispad jednog visokopozicioniranog dužnosnika Sveučilišta".

>> HBK: Izjava Nenada Zakošeka vrijeđa osjećaje vjernika

"Osupnuti najnovijom hajkom"

No, zbog ovakvog događaja ne čudi ih činjenica da je "zgrožena gospođa Reisman" izjavila da "nikada u svom životu nije vidjela ovoliko komunističkih bullya (bully označava snagatore, nasilnike koji se iživljavaju nad slabijima ili nemoćnima)".

HHO je "osupnut najnovijom hajkom" u kojoj se želi zabraniti govor Judith Reisman u Saboru, "ali i na drugim javnim mjestima". "Ne ulazeći u znanstvene kvalifikacije gospođe Reisman, ne možemo ignorirati hajkaške razmjere kampanje i jezik osporavanja koji se rabi protiv ove javne ličnosti koja zacijelo ne zavređuje razinu difamacije kojom je izložena. Odjednom su opskurni saborski zastupnici postali intelektualno i znanstveno samoosposobljeni za procjenu pogodnosti, a zapravo podobnosti, klupskih gostiju iz svijeta i to po stranačkom ključu", pišu iz HHO-a te dodaju da su šokirani "provincijalnom razinom hrvatskog antisemitizma kojom je jedna američka Židovka, čiji je velik dio obitelji istrijebljen u nacističkim konclogorima i to u Auschwitzu, izložena optužbama za krivotvorenje holokausta".

"Takvo što nisu primijetili u Izraelu gdje je gđa Reisman živjela i gdje danas žive njena kći i unučad, ni odgovorne uprave sveučilišta u Jeruzalemu, Haifi i Tel Avivu na kojima je gđa Reisman često predavala", pišu iz HHO-a te dodaju kako je zastrašujuća činjenica "da ova 'antisemitkinja' ima otvorena vrata za govor u američkom Kongresu i za savjetovanje američkih ministarstava, ali da istodobno nije 'dostigla' nivo koji bi zadovoljio neokomunističke talibane među hrvatskim sabornicima".

"Obranite slobodu govora"

"IO HHO-a i u ovom slučaju vjeruje da sloboda ne može biti omeđena bilo kojim političkim, klasnim ili ideološkim svjetonazorima te poziva saborske zastupnike da obrane slobodu govora u Hrvatskom saboru i u hrvatskom društvu općenito", pišu iz Hrvatskog helsinškog odbora te o slučaju Reisman zaključuju da se nadaju i priželjkuju kako će prilikom sljedećeg istupa komunikologinje "Hrvatska pokazati i lice uljuđenog demokratskog i tolerantnog društva, bez govora mržnje i prozirnih manipulacija".

Hrvatskom helsinškom odboru smeta i "glasna kampanja" protiv zabrane plakata za predstavu "Fine mrtve djevojke" u kazalištu Gavella.

"Njihova kampanja bila je usmjerena na gradonačelnika Bandića i Katoličku crkvu, ali ne i na ravnatelja Stazića. Stazić je mogao, da je imao građanske hrabrosti, odbiti Bandićevu naredbu. Pomanjkanje hrabrosti i ravnatelja i glumaca, koji su mogli odbiti igrati u predstavi zbog zabrane plakata, nadoknađen je glasnim prosvjedima protiv Bandića i Katoličke crkve", pišu iz HHO-a te dodaju da su svjesni kako takav plakat vrijeđa katolike i sve kršćane, ali i smatraju da su zabrane nepoželjne.

"Naravno, moglo bi se postaviti pitanje zašto dizajner Cuculić lezbijsku temu predstave nije upriličio nježnim zagrljajem dviju porculanskih ministrica u Vladi, recimo ministrice kulture i ministrice vanjskih poslova. Dvojimo o tome je li proračunski novac koji dolazi i iz poreza građana-vjernika najbolje upotrijebljen tiskanjem ovog plakata. No, to u ovom trenutku za nas nije presudno. Izvršni odbor HHO-a doista vjeruje da sloboda ne može biti olako omeđena, čak i onda kada vrijeđa osjećaje hrvatske većine", pišu iz HHO-a.

>>Reisman gošća na dva fakulteta, što je danas očekuje?

>>VIDEO Pogledajte predavanje J. Reisman koje je naljutilo studente

Komentara 234

OB
-obrisani-
15:43 30.01.2013.

30.01.2013. u 15:39h profzg je napisao/la: Stipo, postoji li možda neka država koja je u posljednjih 40 godina ekonomski uspješnija od komunističke Kine? _________________________ hahahahahahahahahaha ovo je vic dana. U Kini radnici rade za nekoliko dolara na dan, a ovomm mamlazu od profesora je to uspjeh.

MR
mravac8
15:44 30.01.2013.

Stipo Li Naravno, naravno ........ kapitalisti i imperijalisti su divni i krasni ljudi, tako humani, tako brižni ...... koja razlika od krvoločnih komunista ! Zato živio kapitalizam tisućama godina !

OB
-obrisani-
16:07 30.01.2013.

Zakošek se prije dvije godine oštro suprostavio prijedlogu da gospođa Angela Merkel dobije počasni doktorat FPZ.Zahvaljujemo mu na tomu. Zamislite koja bi to sramota za Hrvatsku bila kad bi gospođa Merkel shvatila da je dobila priznanje tovilišta konzumne peradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije