Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJAJU U PLAN
Povratak na članak

Dat će ispravnu hranu, a rezerve su – prazne

Farmeri su, kažu, ogorčeni načinom rada ministarstva, zatražili ministrovu ostavku

Komentari 10

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
08:57 26.02.2013.

Naravno dolazi zdravi GMO kukuruz iz Argentine preko nečije firme za uvoz i eto zarade,a hrvatski kukuruz nevalja.

VL
Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
09:20 26.02.2013.

izgleda kako si u pravu antehr, već se stidljivo kroz javnost provlači kako nema kukuruza, izgleda da brod natovaren s kukuruzom laganini plovi po mediteranu (kao prije par godina pšenica, kad ono Agrokor uvozi), pa će ministar dozvoliti uvoz određene količine, pa dok se svi snađu i pronađu, brod uplovljava u Zadar

VL
DJ
djakputnik
09:38 26.02.2013.

Aflatoksin Eng. aflatoxin toksin plijesni Aspergillus flavus koja se najčešće stvara na kikirikiju, kokosu i kukuruzu. Jedan od najopasnijih toksina i kancerogenih tvari u namirnicama uopće. Postoji više tipova (B-1, G-1) koji se laboratorijskim analizama mogu razlikovati. To je jedinii poznati mikotoksin za koji se vodi epidemiološka evidencija radi izravne opasnosti od izazivanja raka u čovjeka; aflatoksin B-1 je dosada najjača kancerogena tvar u hrani. Rak jetre i aflatoksin su u direktnoj vezi. Kontrola svih sirovina jedina je učinkovita mjera predostrožnosti. Nigdje u člancima o otrovanom mlijeku nisam našao da se traži odgovornost za to što je kukuruz koji se prodavao stočarima za ishranu stoke otrovan. Nešto se očito želi sakriti, najvjerovatnije kriminalne radnje uvozničkog lobija. I još jedno pitanje - ako je to mlijeko otrovno i kancerogeno za ljude, što će biti sa kravama koje jedu otrovan kukuruz? Ova pitanja ni jedan novinar nije postavio. Zašto?

VL
VI
vital
10:59 26.02.2013.

SELJACI PITAJU: ZAŠTO JE ZA TO TREBALO ČAK ŠEST DANA?! Inspekcija na farmama proizvođača mlijeka za Dukat, Vindiju i Meggle! .................... Jesam li lipo seljacima govorio da ne laju jer će skočiti sebi u usta? Jesam.... da 6 dana...a to,o, djecu što su trovali...

VL
SE
sestrićna
11:01 26.02.2013.

pa oni su prešišali plan 21 pa i plan 22 a idu odlučnim korakom prema planu 23 % nezaposlenih---

VL
GO
Gost
11:03 26.02.2013.

Naravno da je uvozni loby jedini krivac za to. Ne tvrdim da nema neispravnog mlijeka kod nekih farmera, ali ne u tolikoj mjeri da se obustavi prijem cjelokupne proizvodnje. Vec godinama, kao "sank komentator", tvrdim da su manipulacije robnim rezervama od strane politicki podobnih poduzetnika prisutne u tolikoj mjeri da se unistava mlinarko peekarska industrija, a sada i proizvodjaci mlijeka. Propast Djakovsdtine potvrdila mi je tu tezu. Naime, kvalitetna hrvatska psenica se izvozi, a uvozi se 100-ta klasa na kojoj mlinari nemaju dobre radmane u preradi sto poskupljuje i brasno i kruh u konacnici a mesetari zaradjuju ogromnew profite na razlici. Vjerujem da na taj nacin sakriven ogromni novac koji se uzima postenim ljudima koji danima provode u kabinama traktora i muce se za ezgistenciju. To je samo jedan od modela koji se eto primjenjuje i sa mlijekom, a poznato je da najmanje ima domaceg mliljeka na trzistu. Sad zele proci jos jeftinije a nas trovati sa mlijekom u prahu iz istocne evrope, mozda cak i "Cernobilskim", a sve radi profita. Jedino dobro u tome je sto je po analizama voda u Hrvatskoj kako-tako zdrava i kvalitetna pa se time podize kvaliteta uvoznog smeca...!!!!!

VL
GO
Gost
11:05 26.02.2013.

Bilo bi lijepo od cijele ove vlade , kada bi dali ostavku u kompletu,i nas u HDZu, proglasili za : Vladu do kraja Mandata. Mi smo spremni preuzeti vlast ! Vaš : Voljeni Karamarko Uvozni loby i unistavanje domace proizvodnje,e, posebno poljoprivredne, nije patent danasnje vlade. Ne branim nikoga ali zna se tko je i koliko bio u protekle 23 godine bio na vlasti...!!!!

VL
OB
-obrisani-
12:20 26.02.2013.

Diverzija, izdaja, pod žurno hapsiti sve one koji "upravljaju" ovom zemljom! Ostaviti zemlju bez robnih rezervi je najteži čin izdaje i najteža povreda dužnosti!

VL
Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
12:51 26.02.2013.

26.02.2013. u 09:20h arator je napisao/la: izgleda kako si u pravu antehr, već se stidljivo kroz javnost provlači kako nema kukuruza, izgleda da brod natovaren s kukuruzom laganini plovi po mediteranu (kao prije par godina pšenica, kad ono Agrokor uvozi), pa će ministar dozvoliti uvoz određene količine, pa dok se svi snađu i pronađu, brod uplovljava u Zadar ------------------------------------------------------------------------------------------- Kako inače opravdati svu tu silnu buku i galamu oko zaražene stočne hrane koja je proizvedena u Hrvatskoj ,nego spremni brodovi sa GMO kukuruzom kojeg nitko neće do Hrvatske .Pitam se samo dokad će pokvareni političari koji imaju prste u kojekakvim malverzacijama raditi budale od naroda i bogatiti se,ustvari zar je narod toliko glup da to trpi?

VL
DO
Doglavnik
16:24 26.02.2013.

Ima plan Lijanovic, Mesic i Perkovic Josip SIS unistiti hrvatske mljekare !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.