Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NEDJELJU UZ VEČERNJI

Rješavamo pravopisne dileme: Piše li se suci ili sudci, ni za što ili za ništa

pravopis
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/11
25.08.2017.
u 16:06

Priručnik uz koji ćete pravopis naučiti za čistu peticu!

Muče li vas zarezi? Griješite li u statusima na Facebooku, u školskim bilježnicama ili poslovnim zabilješkama? Donosimo vam alat koji će vam pomoći u izbjegavanju pravopisnih neugodnosti!

Uoči početka nove školske godine  Večernji list i Školska knjiga daruju čitateljima jedinstven priručnik: Hrvatski školski pravopis! S ovim jednostavnim i preglednim priručnim brzo ćete riješiti vječne dileme sa ije-je, strijela-strjelicama, utiče li voda ili utječe i mnogim drugim nedoumicama i čestim pravopisnim lutanjima. 

Pogledajte pravopisne primjere u videu:

>>U nedjelju 27. kolovoza uz Večernji list darujemo Hrvatski školski pravopis

Ključne riječi

Komentara 114

Avatar Django
Django
18:37 25.08.2017.

Svakom novinaru besplatni primjerak, makar sumnjam da će to promijeniti razinu pismenosti u VL-u.

TH
tales_hr
16:55 25.08.2017.

ako su ih pisali vaši lektori, šparajte radije papir.

DU
Deleted user
20:20 25.08.2017.

Ne postoji Hrvatski š k o l s k i pravopis. Postoji, ili ne postoji standardizirani književni hrvatski jezik. Na žalost, ne postoji, pa upotrebljavamo zadnje pravopise i gramatike napisane u skladu s tadašnjim jezičnim standardima. Žalosno je u štoto se izobličio naš govor, tužno je čuti više no čudnovate naglaske, arhaične riječi, riječi skovane u žaru rakije i zvjezdanih noći ili nečeg sličnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije