Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Darko Tipurić više nije dekan Ekonomskog fakulteta

darko tipurić
Arhiva VL
09.02.2010.
u 19:00

Senat Sveučilišta potvrdio je suspenziju Darku Tipuriću, i to sa čak 54 glasa za, samo četiri glasa protiv i osam suzdržanih.

Darko Tipurić više i službeno nije dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nakon što ga je potkraj prosinca suspendirao rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, danas poslijepodne tu je odluku potvrdio i Senat Sveučilišta. I to sa čak 54 glasa za, samo četiri protiv i osam suzdržanih. Funkcije ga je stajala Međunarodna ljetna škola ekonomije kroz koju je u protekle tri godine prošlo oko pet tisuća studenata. Sami studenti školu su nazivali legalnom kupovinom ispita jer su se nepoloženi ispiti u redovnoj studijskoj godini mogli za dvije tisuće kuna slušati u Ljetnoj školi. A dobivena ocjena upisivala se u indeks.

Naravno, treba reći da je prolaznost na nekim ispitima bila i stopostotna. Osim povjerenstva za ocjenu ispravnosti Ljetne škole koje je osnovao rektor Bjeliš, "negativnu" ocjenu Tipurićevom projektu dalo je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa koje je na zahtjev USKOK-a provelo vlastitu analizu Ljetne škole. Ipak, unatoč svim tim negativnim ocjenama povjerenstava, bivši dekan Tipurić i dalje govori kako je Ljetna škola bila tek povod da ga se smijeni, hajka koja je, kaže, trajala punih šest mjeseci.

Potvrdom suspenzije Senata Darko Tipurić postao je ponovno tek profesor, a do izbora novog dekana, za kojeg će se već ovih dana raspisati natječaj, na čelu Ekonomije ostaje prorektorica za znanost Melita Kovačević, koju je na tu funkciju postavio rektor.

- Ovime posao nije gotov. Trebamo još obaviti daljnje analize Ljetne škole, vidjeti što treba promijeniti da bi ona i dalje mogla funkcionirati - rekao je Bjeliš. Time je opovrgnuo da će se Ljetna škola ugasiti, ali vjerojatno je da će način na koji će u budućnosti djelovati biti potpuno drukčiji od dosadašnjeg.

Bjeliš je istaknuo i kako sveučilište mora donijeti odluku o tome kako tretirati  one studente koji su položili ispite preko Ljetne škole te je dao naslutiti kako oni neće snositi sankcije, odnosno da se položeni ispiti neće poništavati te da će Sveučilište odluku donijeti sa stajališta kako su Ljetnu školu koristili u dobroj volji.

Komentara 38

VI
viviann
21:18 09.02.2010.

oprosti, ali to nije u skladu s prirodnim zakonom, jače životinjekolju slabije jedino kada su gladne, tak da ne vidim kakve to veze ima sa ovim slučajem.

OP
opcija
12:17 10.02.2010.

đes ba, odu čevapi aaaaa

MM
Mladen Miletić
21:11 09.02.2010.

Neznam kako je tamo ali jače životinje kolju onu slabiju ili slučajno im se se nađe na putu u njihovom reviru da im ne miriši... Ili nije čist od stolječa sedmog. Srede te brača ako nisi dovoljno jaki \"lopov\" kaoo oni i neideš preko mrtvih, ili nemaš dobrog saveznika prijatelja pravoga ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije