Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Parić (SDP)

'Dolazak IBM-a u Hrvatsku zasluga je Zorana Milanovića, a ne Tihomira Oreškovića'

Zoran Milanović i Tihomir Orešković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
20.07.2016.
u 14:54

– Mi smo svjesni da je kampanja u tijeku, ali način na koji se prezentiraju informacije, tvrdnja da je jedna tako velika stvar kao što je ovaj projekt odrađena u šest mjeseci, nije korektan – rekao je Parić.

Darko Parić, saborski zastupnik SDP-a, bivši pomoćnik ministra uprave i voditelj projekta e-Hrvatska, u Splitu je ustvrdio kako je najava dolaska IBM-a rezultat rada vlade Zorana Milanovića, a ne Tihomira Oreškovića. Pozdravio je dolazak tako značajne tvrtke i najavu zapošljavanja većeg broja mladih ljudi, ali je naglasio kako je prvi kontakt s IBM-om ostvaren 2014. godine, kada je Milanović bio u SAD-u, a projekt je započet u srpnju 2015. kada je potpisan memorandum između IBM-a i Vlade.

– Rezultat cijele te priče jest ovo što imamo danas. Ništa nije započelo prije pola godine s dolaskom Tihomira Oreškovića na čelo Vlade. Mi smo svjesni da je kampanja u tijeku, ali način kako se prezentiraju informacije, tvrdnja da je jedna tako velika stvar kao što je ovaj projekt odrađena u šest mjeseci, nije korektan – rekao je Parić. Kaže kako je Orešković radio u velikim korporacijama i jako dobro zna da je za ovako nešto potrebno mnogo više vremena.

– To što je on provodio izaslanstvo IBM-a kroz Plivu,  daleko je najmanje pridonijelo projektu – poručio je Parić.

>> 500 radnih mjesta u Zagrebu otvorit će u 2017. svjetski informatički div – IBM

>> Evo koja su znanja potrebna za buduće zaposlenike IBM-a!

 

Komentara 20

JJ
jjurica
15:14 20.07.2016.

IBM je u Hrvatskoj od pamtivijeka. Tad je Milanovic piskio u pelene. To je zasluga IBM. I hrvatske pameti , s cim političari nemaju veze!

BR
Brontops
15:05 20.07.2016.

Milanovicu treba sad dati zlatnu medalju za uspjeh s IBM-om. Treba mu takodjer uruciti i 100 kilograma tesku medalju za dug od 100 milijardi kuna tijekom njegove cetvorogodisnje vladavine!

DU
Deleted user
15:09 20.07.2016.

Da...da dolazak IBM-a u hrvatsku je "zasluga Zorana Milanovića". Ali ima on još jednu puno veću zaslugu...stvaranje države Hrvatske!!!! Naime, njegova velika zasluga je u tome što je pobjegao van dok su drugi ginuli, pa sada živ živcat može jašitii po onom što je stvoreno, a nije njemu po volji. A da je takav kao što je ostao u hrvatskoj, možda bi bio prevaga u ne stvaranju Lijepe Naše. Eto to je njegov doprinos u svemu, pa tako u IBM-u!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije