Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u HSLS-u

Darinko Kosor ponovno izabran za predsjednika HSLS-a

Izbori u HSLS-u (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
18.02.2012.
u 18:29

Za Darinka Kosora glasovalo je 356 delegata, a za njegova protukandidata Mladena Gajskoga samo 140 delegata Sabora.

Unatoč tome što je na proteklim izborima pod vodstvom predsjednika Darinka Kosora, HSLS izgubio status parlamentarne stranke, delegati te stranke na današnjem 17. Saboru HSLS-a potvrdili su ga za novog predsjednika stranke. Kosor je uvjerljivo pobijedio svoga protukandidata Mladena Gajskog, zagrebačkog odvjetnika koji se u stranku uključio prije šest godina.

Za Darinka Kosora glasovalo je 356 delegata, a Mladena Gajskoga samo 140 delegata Sabora. Kosor je u svom obraćanju delegatima rekao kako se on ne boji sazivanja Sabora stranke, jer mu je to treći u dvije godine mandata.

- Sa ovime prestaju sve napetosti u stranci i od danas svi zajedno krećemo u pripreme za lokalne izbore. Uvjeren sam da će poslije narednih lokalnih izbora, HSLS biti dobra vlast u stotinama općinama i gradovima diljem Hrvatske – naglasio je Kosor. Njegov protukandidat Mladen Gajski rekao je da su rezultati sjajni s obzirom da je za kampanju imao samo dva tjedna.

- Nisam mogao obići cijelu Hrvatsku, te se nisam time mogao predstaviti svim članovima. S obzirom na pomalo čudnu organizaciju sabora, moj rezultat je zapravo odličan – rekao je Gajski. Inače, na saboru nije bilo previše kritike zbog loših izbornih rezultata, jedino je Kosorov protukandidat za predsjednika Dražen Breglec bio najoštriji kazavši kako je HSLS danas na političkoj margini, vrlo blizu političke beznačajnosti i ništavila.

Komentara 18

CA
capronza
19:01 18.02.2012.

Cestitam Darinku Kosoru na ponovnom izboru, Steta da HSLS nije usao u Vladu, imali su najbolji program, 100x bolji od vladajucih.

CA
capronza
19:03 18.02.2012.

Admine, zar je neprimjerna rijec \"ku... ku... ri...ku...

CV
crna vrana
18:58 18.02.2012.

Breglec je samo djelomično u pravu kad kaže da je HSLS danas na političkoj margini, vrlo blizu političke beznačajnosti i ništavila. Imaju oni ipak jednog (kripto)saborskog zastupnika i to pri vlasti ( pritajenog liberala u HNS-u -Jozu Radoša). Spala knjiga socijalnog -liberalizma (iliti drvenog željeza) na jedno slovo. Žalosno, ali istinito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije