Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAJ FM - SLATINA

Danko Končar spašava Gaj FM od propasti

gaj
Maja Šantoši/Pixsell
30.06.2011.
u 08:35

- Vaša agonija, zbog nemogućnosti rada i neisplate plaća, je završena, poručio je radnicima regionalni povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković

SLATINA - Nakon višemjesečne agonije tristotinjak radnika najveće slatinske tvrtke Gaj FM i pregovora vjerovnika i sindikata s novim ulagačem i budućim novim vlasnikom, koji bi tvrtku trebao spasiti od stečaja i propasti, te joj osigurati razvoj u otvaranje novih radnih mjesta, danas je Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, Regionalni ured u Osijeku, radnicima i medijima poslao radosnu vijest.

- Želimo vas obavijestiti da je vaša agonija, zbog nemogućnosti rada i nemogućnosti isplate plaća - završena. U dogovoru s predstavnicima tvrtke Jadranska ulaganja d.o.o. Zagreb pozivamo vas u vaš Gaj 4. srpnja u 12 sati kada će se održati zajednički skup radnika s novim vlasnicima i novom upravom, stoji u pismu koje su potpisali regionalni povjerenik Šimo Orešković i sindikalni povjerenik Gaja Željko Vuković.

Dosadašnje obveze Gaja narasle su na više od 70 milijuna kuna, radnici nisu dobili četiri plaće, a posljednjih mjesec i pol dana sjede kod kuće jer je HEP tvrtku, zbog neplaćenog duga većeg od 3 milijuna kuna, isključio iz elektroopskrbe. Sve ukazuje na to da iza novih vlasnika i uprave Gaja stoje Danko Končar i njegov sin Nenad Končar koji bi, kako neslužbeno doznajemo, idući tjedan trebali doći u Slatinu i radnicima priopćiti svoju razvojnu strategiju spašavanja slatinske drvne industrije od sigurne propasti.

Ključne riječi
gaj

Komentara 3

KR
kreont
09:20 30.06.2011.

Kako je dobro da nas gospodin D. K spašava od nas samih.

MI
miso
10:06 30.06.2011.

Super. Taj GAJ je nekad bio vrhunska firma, proizvodio, uz devizna prava koja je ostvarivao zahvaljujući izvozu drvenih proizvoda, čak i elektroničke uređaje za Rade Končar i višekanalne uređaje za snimanja razgovora (policija). Onda je došla sloboda i sad nas spašava Danko Končar. Negdje smo mi puno griješili.

RE
reporter
20:14 20.07.2011.

jako mi je sumnjiva figura taj Danko končar. Unuk poznatog partizana vo-đa borbe protiv kapitalizma i privatnog vlasništva. Sad se taj unuk pojavljuje kao super kapitalista. Kupuje toliko po Hrvatskoj kao da je Rockfeler. Možda i je neki rock i feler: ili ima neki tajni dil da to radi za strance (uostalom mislim da je i sam neke vrste autohtoni stranac) ili ono što je najvjerojatnije da nas kupuje našim novcem, što je jako svojstveno za ex udbine i kosove agente. Temu tako opljačkanog novca u Hrvatskoj još nitko nije načeo, a riječ je o možda tisuću puta većoj vrijednosti od sukcesije bivše Jugoslavije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije