Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniel Srb

Daniel Srb: Josipović otežava položaj Hrvata u BiH

hsp
Ivica Galović/Pixsell
13.05.2010.
u 15:49

Inicijativa šefa SDP-a Zorana Milanovića apsolutno je neprihvatljiva i štetna za Hrvate u BiH.

Nedavna izjava Predsjednika RH Ive Josipovića nanijela je veliku štetu i otežala položaj Hrvata u BiH. To nije i ne može biti način potpore bosanskohercegovačkim Hrvatima jer su izraz povijesnih netočnosti. Očekujemo da takvih izjava više nikada ne bude jer neizravno jačaju prosrbijansku politiku na ovim prostorima, poruka je s konferencije za novinare Predsjedništava HSP-a RH i BiH u Slavonskom Brodu.

- Inicijativa šefa SDP-a Zorana Milanovića da na izborima za Hrvatski sabor Hrvati u BiH ubuduće glasuju samo u konzularnim predstavništvima u toj zemlji pokušaj je osvajanja vlasti u RH temeljem dodvoravanja tzv. dvostrukom pravu glasa nacionalnim manjinama. To je apsolutno neprihvatljivo i štetno za Hrvate u BiH - kazao je Daniel Srb, predsjednik HSP-a RH.

Njegov bosanskohercegovački stranački kolega Zvonimir Jurišić kazao je da je nužno jedinstvo svih hrvatskih snaga prije listopadskih općih izbora u BiH i izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH,  koji treba zastupati interese svih Hrvata u toj zemlji, a ne biti eksponent nehrvatskoga biračkog tijela kako je do sada bio slučaj - kazao je Zvonimir Jurišić, predsjednik HSP-a BiH.

Ključne riječi

Komentara 21

MM
Mladen Miletić
00:40 14.05.2010.

Nedavna izjava Predsjednika RH Ive Josipovića nanijela je veliku štetu i otežala položaj Hrvata u BiH, tako da bi ih večinski narodi mogli iostjerati od tamo ili poljubiti u guzicu.Sa obzirom što imaju sada te dvije opcije koje im je Hrvat Joso omogučio svojom izjavom smatram kao SRB in da ipak neče ništa biti od toga ali je b itno da se čuje nešto jako od mene ...

SK
skay
01:06 14.05.2010.

Hrvati u bih se moraju napokon okrenit sami sebi i počet razmišljat o tome kako da sebi osiguraju dobar život ali u bosni a ne gledat samo šta će in Hrvatska dat.Unutarnje probleme bosne i hercegovine hrvatska ne možeriješit

OB
-obrisani-
01:38 15.05.2010.

Bezizražajni političar na čelu smiješne marginalne stranke. Čisti kolorit demokracije.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije