Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antonijin nestanak

BiH neće izručiti Paravinju ako se potvrdi da ima državljanstvo BiH

paravinja (1)
Sud BiH
11.07.2011.
u 09:18

– Nije mi jasno zašto u Hrvatskoj vjeruju da je ta cura ubijena iako nema tijela ni svjedoka – izjavio je pred sucem Paravinja.

Većina nazočnih u sudnici Suda BiH danas je bila zatečena spretnim potezom Dragana Paravinje koji se opet uspio narugati pravosuđu, policiji i javnosti.

– BiH osobnu, vozačku i putovnicu, s kojom sam radio po zemljama EU, imao sam 2002. Jesam li mogao dobiti putovnicu ako nemam državljanstvo? – upitao je Paravinja suca Gorana Radevića nakon što je pristao da ga se izruči Hrvatskoj, a usprotivio se izručenju Srbiji, gdje treba ići na izdržavanje zatvorske kazne zbog silovanja. Iz reakcije suca i tužitelja bilo je jasno da nitko zapravo nije ni provjeravao ima li Paravinja državljanstvo BiH, zemlje u koju se sklonio kad ga je hrvatska policija počela tražiti zbog nestanka 17-godišnje Antonije Bilić, vršnjakinje njegova starijeg sina Nikole. Pokaže li se ta njegova tvrdnja točnom, a na Paravinji i njegovoj odvjetnici Milani Borovčanin Bulić je da sudu donesu dokumentaciju kojom će to potkrijepiti, postupak izručenja bit će obustavljen jer BiH ne izručuje svoje državljane!

Nikoga nisam silovao

– Nikada nikoga nisam silovao, pokušao silovati, oteo, prodao u bijelo roblje, ubio. Kako Hrvatska zna da je ta cura ubijena ako nema svjedoka i tijela? Žao mi je te cure i njezine obitelji – kazao je Paravinja sucu ne izgovorivši nijednom Antonijino ime.

Za Hrvatsku i Srbiju rekao je da se koriste političkim nadmudrivanjima te da se guše u lažima i kaljuži koju su sami stvorili.

– Nisam u Hrvatskoj optužen. Niti ću biti – rekao je Paravinja.

Traže ga i Nijemci

A da je BiH potpisnica Dublinske konvencije, Dragan Paravinja nasmijao bi se i hrvatskom i srbijanskom i bosanskohercegovačkom pravosuđu i čekao izručenje – Sloveniji. Jer po toj konvenciji imao bi pravo od kaznenog progona biti izručen u zemlju u kojoj je zatražio politički azil, što je on prije četiri godine od Slovenije i zatražio. Učinio je to u trenutku kad je po međunarodnoj tjeralici Srbije uhićen u Sloveniji, nakon čega je uz jamčevinu pušten. Navodno se političkim azilom htio zaštititi i od njemačkog pravosuđa koje ga također traži zbog silovanja. Postupak za dobivanje azila trenutačno se nalazi pred sudom u Strasbourgu, kojem se Dragan Paravinja također obratio. Za pretpostaviti je da će Paravinja i danas u sudu u Sokolcu, gdje će mu, ne bude li novih dokaza, biti izrečena presuda za pokušaj silovanja iz 2002. godine, također izvesti predstavu, barem da ponovi kako je priznanje ubojstva Antonije Bilić dao pod prisilom.

– U policiji u Banjoj Luci istukli su i mene i moju suprugu. Nadam se da je u BiH iznuda kažnjiva – kazao je Paravinja prije nego što ga je pravosudna policija vratila u zatvor Kula u istočnom Sarajevu.

Komentara 128

Avatar Sor@n
Sor@n
23:54 11.07.2011.

11.07.2011. u 23:47h Barts je napisao/la: Sto kaze Sor@n trazili ste gledajte .Ja znam da bi kod milicije sve vrlo brzo priznao. ____________________________________________________________ Naravno :))

DA
Daya
11:32 11.07.2011.

mučki_đubrivoje--- dabogda ti sve bilo pod zemljom od sada pa nadalje!!!!!

OB
-obrisani-
16:51 11.07.2011.

Previše filmova gledate. Nismo u Americi, pa da bez tijela nema ubojstva. U Hrvatskoj postoji termin \"osnovabna sumnja\" po kojem su osušeni mnogi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije