Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VJETROELEKTRANE

Danas odluka o zakonitosti dokaza u slučaju Josipe Čuline (ex Rimac) i Gabrijele Žalac

Zagreb: Josipa Čulina  izlazi nakon Optužnog vijeća u aferi za sređivanje državnih ispita i nezakonito zapošljavanje
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
13.07.2023.
u 08:30

Kada je optužnica u veljači 2022. podignuta, bilo je optuženo 27 osoba. Sada ih je na optuženičkoj klupi 16, jer je njih 11 priznalo krivnju te se nagodilo s USKOK-om. Među optuženima je osim Josipe Rimac i Gabrijela Žalac.

Jesu li dokazi koji su prikupljeni u kraku afere Vjetroelektrane, zakoniti ili ne, trebalo bi se znati danas kada će optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda priopćiti svoju odluku. Na sjednici prije gotovo mjesec dana, obrana Josipe Čuline (ex Rimac) tražila je da se iz spisa kao nezakoniti izdvoje nalozi za tajno praćenje i prisluškivanje te sve ono što je iz njih proizašlo, a to su poruke i razgovori koji su transkribirani na više od tri milijuna stranica.

Obrana Josipe  Rimac tvrdi da je bila riječ o masovnom prisluškivanju, da je USKOK za prisluškivanje nekih mobitela trebao uputiti zahtjev za međunarodnom pravnom pomoći, a zahtjevu za izdvajanjem nezakonitih  dokaza pridružile su se i druge obrane. USKOK s druge strane tvrdi da su svi dokazi zakoniti. Nakon odluke optužnog vijeća, nezadovoljna strana ima pravo žalbe o kojoj će odlučivati Visoki kazneni sud (VKS). A to znači da odluka o pravomoćnosti optužnice neće biti donesena još neko vrijeme, vjerojatno do početka iduće godine.

Kada je optužnica u veljači 2022. podignuta, bilo je optuženo 27 osoba. Sada ih je na optuženičkoj klupi 16, jer  je njih 11 priznalo krivnju te se nagodilo s USKOK-om. Među optuženima je osim Josipe Rimac i Gabrijela Žalac, a ovaj krak afere Vjetroelektrane bavi se nezakonim zapošljavanima i namještanjem prolaska na državnim ispitima.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Benčić 'spustila' Zekanoviću: Opozicija se ne dogovara kao i vi, uz pomoć novčića i žetončića

Komentara 7

DU
Deleted user
08:56 13.07.2023.

APove energetske afere u punom sjaju. Vjetroelektrane, Ina, Hep a jedina zajednička ishodišna točka su im AP i HDZ. Kako lijepo, kako drpoljubno.

FR
FranjoTT
09:34 13.07.2023.

Znači ako me snime kamere kako ubijam nekoga to ne može biti dokaz jer ja nisam dao privolu za snimanje i svi ćemo se praviti bedaci da nemamo pojma što se dogodilo unatoč snimci. Najbolje bi bilo da se kriminalce obavijesti da će ih se snimati!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:49 13.07.2023.

Josipa I Gabrijela su izkljućivo samo domoljubne prave hrvatice koje su svoje na svome I nedaju ni milimetra svoje balkanske nature.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije