Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte snimku

Bliski susret s munjom: 'Udarila je nekoliko desetaka metara od nas'

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
20.08.2013.
u 12:23

Kratkotrajan i snažan pljusak jučer navečer zahvatio je i Osijek. Očekuje se da će se najviša dnevna temperatura kretati od 21 do 27 stupnjeva, a u istočnoj Slavoniji i Dalmaciji između 28 i 32 stupnja Celzijusa.

U utorak se očekuje da će u Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom te razmjerno vjetrovito i svježije. Mjestimice je moguće da dođe do jačih pljuskova i grmljavine, prijepodne u zapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu, a sredinom dana i poslijepodne i u ostalim krajevima, izvijestio je DHMZ.

Jutros u 7 sati je u Karlovcu izmjereno 20 stupnjeva, u Zagrebu 21, Splitu i Rijeci 24, a Osijeku 19 stupnjeva Celzijusa. Očekuje se da će se najviša dnevna temperatura kretati od 21 do 27 stupnjeva, a u istočnoj Slavoniji i Dalmaciji između 28 i 32 stupnja Celzijusa.

U ponedjeljak je pak danju bilo gotovo svugdje više od 30 stupnjeva, a s približavanjem fronte kasno popodne i navečer nad unutrašnjosti zemlje, a u kasnim večernjim satima i nad Istrom, mjestimice je bilo pljuskova iz grmljavinu, izvijestio je Crometeo. Kratkotrajan i snažan pljusak jučer navečer zahvatio je i Osijek.  

Snijeg u Sloveniji

Jače zahlađenje od onoga u Hrvatskoj zahvatilo je susjednu Sloveniju. Na Kredarici ispod Triglava temperatura zraka pala je na 1°C, a počeo je padati snijeg, javlja Crometeo.

Istrametova ekipa snimila bliski susret s munjom

Jače nevrijeme uz pljusak i iznimno veliku grmljavinsku aktivnost noćas je zahvatilo Poreštinu, objavio je Istramet, čija se ekipa našla u središtu nevremena na Červaru gdje su, kako navode, doživjeli najbliži i najopasniji susret s munjom u životu.

– Munja je udarila samo nekoliko desetaka metara dalje od nas, možda čak i bliže – napisao je Petar Radovan za Istramet, a bliski susret s munjom su i snimili te video objavili na svom kanalu na YouTubeu.

>> Snađi se kako umiješ – ljetni pljusak iznenadio Zagrepčane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije