Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'debeli' minus

Danas će pasti novi snijeg: Vozači, naoružajte se strpljenjem i prilagodite vožnju

Snijeg u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
04.01.2016.
u 08:21

Danas će posvuda biti pretežno do potpuno oblačno, uz povremeni snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu kišu, na sjevernom dijelu moguća je i susnježica

Hrvatska se danas probudila u ''debelom'' minusu, a najniža temperatura bila je u Đakovu gdje je izmjereno -12 stupnjeva Celzijevih. Takve nas temperature očekuju i idućih dana. 

Danas će posvuda biti pretežno do potpuno oblačno, uz povremeni snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu kišu, na sjevernom dijelu moguća je i susnježica, javlja portal vrijeme.net. Glavnina oborina se očekuje sredinom dana i poslijepodne. Krajem dana postupno smirivanje. 

U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih smjerova, a na Jadranu slaba bura koja će okrenuti na jako i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -6, a na Jadranu od 0 do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 4, a na Jadranu od 10 do 14°C. 

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U dijelu Dalmacije i Istre kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše, izvijestio je HAK. Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama) pa HAK vozače moli za strpljenje i savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja, osobito duž Jadranske i Ličke magistrale.

U utorak u prvom dijelu dana bit će pak pretežno oblačno, na Jadranu uz povremenu kišu, a u Lici i Posavini uz susnježicu i snijeg. U drugom dijelu dana postupni prestanak oborina, a na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -9 do -2, a na Jadranu od 5 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -1 do 5, a na Jadranu od 11 do 16°C. 

>> Zbog snijega vozi se otežano, moguća poledica

Komentara 1

TO
tovaravot
13:34 04.01.2016.

Danas ce pasti novi snijeg, novinari smanjite dozivljaj sirenja panike bezveze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije