Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Danas će biti kiše, u dijelu zemlje moguće i grmljavinsko nevrijeme: Evo što donosi novi tjedan

Vjetar i kiša na otoku Korčuli
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
25.02.2024.
u 09:02

Žuto upozorenje zbog vjetra izdano je za područje južne Dalmacije, dok su za dubrovačku regiju izdana tri upozorenja - zbog vjetra, kiše te grmljavinskog nevremena

Vrijeme će danas biti promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Dalmaciji gdje se lokalno očekuju obilniji pljuskovi te grmljavina. Najviše sunčana vremena bit će na sjevernom Jadranu, a najmanje kiše past će u središnjim predjelima. Ujutro će na istoku ponegdje biti magla. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu jugo, ponajprije na jugu zemlje mjestimice jako, na udare i olujno, prolazno i bura. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 11 i 16 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Zbog nepovoljnog vremena, DHMZ je izdano nekoliko žutih upozorenja koja vrijeme opisuju kao potencijalno opasno. Žuto upozorenje zbog vjetra izdano je za područje južne Dalmacije, dok su za dubrovačku regiju izdana tri upozorenja - zbog vjetra, kiše te grmljavinskog nevremena. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi DHMZ.

Foto: DHMZ

Kako navodi HRT, ponovno vjetrovitije bit će na Jadranu od utorka do srijede, najprije zbog novog jačanja juga, zatim vjerojatno bure. 

"U prvoj polovini sljedećeg tjedna u unutrašnjosti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom na zapadu, osobito u utorak. I dalje iznadprosječno toplo, a samo će početkom tjedna ujutro biti hladnije. Na Jadranu također promjenjivo i razmjerno toplo, uz malo kiše ponajprije na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno jugo, koje će u utorak jačati, a potkraj srijede, najprije na sjevernom dijelu, okrenuti na buru", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

GALERIJA Nekad simbol Splita, od danas prah i pepeo: Pogledajte što je ostalo od hotela Marjan

Vjetar i kiša na otoku Korčuli
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije