Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaje u pritvoru

Damiru Polančecu odbili žalbu na istražni zatvor

polančec
Petar Glebov/VLM
07.04.2010.
u 19:02

Polančec je uhićen prošli tjedan u sklopu proširenja akcije policije i USKOK-a Manager, a vezano uz istragu oko malverzacija u Podravci.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je odbilo žalbu bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca na rješenje suca istrage o određenom jenomjesečnom istražnom zatvoru koju je u njegovo ime podnio njegov odvjetnik Anto Nobilo. Polančec je uhićen prošli tjedan u sklopu proširenja akcije policije i USKOK-a Manager, a vezano uz istragu oko malverzacija u Podravci te ga se sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti.

Sudac istrage Krešimir Devčić odredio mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke budući da će USKOK ispitati sedam svjedoka iz Mađarske koji trebaju rasvijetliti uvjete pod kojima je Podravka dobila kredit od 34 milijuna eura od OTP banke te za njega jamčila dionicama Ine. Ostalih desetak svjedoka trebaju, pak, iznijeti svoja saznanja o ulozi Damira Polančeca u ostalim aferama koje se vežu uz Podravku.

Uz Polančeca je bio uhićen i zagrebački odvjetnik Zoran Marković, koji je Podravci pružao savjetničke usluge, također osumnjičen za zloporabu položaja, ali i na poticanje na zloborabu položaja, ali mu sudac nije odredio pritvor jer smatra da je izuzeta dokumentacija iz njegova ureda dovoljna za dalju istragu te da ne može utjecati na svjedoke. Na ovu odluku suca USKOK se žalio, ali je Izvanraspravno vijeće odbilo žalbu.

Komentara 3

JA
japa
21:26 07.04.2010.

Ja vam velim da od toga neće biti ništa!

AK
akil
22:51 07.04.2010.

Neka njega tamo gdje mu je mjesto,a imovinu blokirati ako je to uopće moguće jer dečko je spremio veliki dio plijena na neke otoke.Pendrek molim!!!

Avatar DucMan
DucMan
10:50 08.04.2010.

E, Rumenko, Rumenko... Ništa nije vječito, a pogotovo zaštita i prijatelji u politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije