Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

Damir Vuković osuđen na 15 godina ubog ubojstva svoje majke

damir vukovic
Nino Strmotić/PIXSELL
10.10.2011.
u 14:07

Dužan je i platiti troškove sudskog postupka od gotovo 25.000 kuna.

Na županijskom sudu u Splitu Damir Vuković osuđen je na 15 godina zatvora ubog ubojstva svoje majke Ane. Dužan je platiti i troškove sudskog postupka od gotovo 25.000 kuna. Prema obrazloženju koje je izrekao sudac Marko Pribislavić, nedvojbeno je utvrđeno da je Damir Vuković 26. siječnja 2010. u kupaonici ubio svoju majku Anu.

Najvažnije je što su pronađeni tragovi GSR čestica na osuđenikovoj jakni i na vesti njegove pokojne majke, a one dokazuju da je majku ubio iz vatrenog oružja. Sud nije prihvatio navode obrane da čestice pronađene na Damirovoj jakni potječu sa sprovoda njegova prijatelja vojnika jer tamo nije mogao biti bliže od 15 metara od mjesta gdje se ispaljuju počasni plotuni.

Utvrđeno je da je Vuković ubrojiv i da nema psihičkih tegoba, a kao otegotna okolnost naveden je način počinjenja ubojstva i bliskost srodnika, odnosno činjenica da je riječ o njegovoj majci.

Inače, Damir je prije ubojstva s majkom bio sklopio ugovor o uzdržavanju.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
19:42 10.10.2011.

15 godina za smisljeno ubistvo bilo kog je premalo, a kamo li kad se radi o ubistvu onog ko nam je podario zivot. Ak vec nema smrtne kazne, trebalo bi bar zakonom omoguciti dozivotnu, narocito za ovakve stvari .

MP
mparac3
09:07 12.10.2011.

\"Svi smo mi ljudi i svi mi grijesimo, a ona je i tako bila stara i bolesna.\", rece slicnom prlikom sudac (hrvatski, dakako), te oslobodi osumnjicenika.....

MP
mparac3
09:14 12.10.2011.

U nekima se hrvatskim zupanijama ubojstvo unutar obitelji tolerira i drzi unutarnjim stvarima iste (u koje se drzavne institucije ne zele mjesati), dok se u drugim zupanijama to istrazuje i sankcionira. Cemu tolike razlike?....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije