Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalija Orešković:
Povratak na članak

Odlučuje o sukobu interesa Tomislava Karamarka: Pritisaka dosad nije bilo, a ne očekujem ni da će ih biti

Čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kaže da se prvi potpredsjednik Vlade još nije očitovao o postupku

Komentari 40

TS
tsomething
09:16 28.05.2016.

Ako ne zelis rijesiti problem onda osnujes povjerenstvo. Ovaj posao bi trebale raditi druge institucije, iste one koje pritisnu "malog covjeka" kad napravi nesto. Pri tome mislim na USKOK, policiju, itd. itd.

VL
CR
creatordemocratic
10:16 28.05.2016.

Nek odluce o sukobu na temelju dokaza! A MOST ocito ima dobre informacije cim peku zecu dok je on jos u sumi. Razocaran sam Mostovcima jer se tako ne ponasa Partner, trebali su cekati odluku povjerenstva i onda zauzeti stav, ovako ispada i dokazali su u par navrata da je MOST ucjenivacka skupina pojedinaca s kojom upravlja Petrov na djetinast nacin. Dosad su pogazili sve sto rekli tijekom izbora, koliko vole svoje funkcije i fotelje pokazuju upravo time sto su digli ruke za smjenu a i dalje sjede u Vladi ciji je Premijer iskazao svoje povjerenje Karamarku dok se ne donese odluka povjerenstva, jedino ispravno u ovoj situaciji, a Mostovi Ministri trebaju odmah podnjeti ostavke i izaci iz koaliciji ili kako to prevarant Petrov naziva "suradnjom".

VL
BK
branko-kockica
09:07 28.05.2016.

Ahahaha, znači nitko tko u Hrvatskoj posluje s Molom, koji je suvlasnik INA-e i vlasnik Tifona, dakle drži više od 50% tržišta naftnih derivata, ne smije obnašati javnu dužnost? I ne samo s Molom, nego ne smije poslovati s nikim tko posluje s Molom, ahahaha, jer je inače u sukobu interesa? Jel uopće smijemo kupovati benzin na crpkama INA-e i Tifona, obzirom da na taj način direktno poslujemo s omrznutim Mađarima? Jel u sukobu interesa moj automehaničar koji ima interes popravljati moj auto, a ja kupujem benzin na INA-im benzinskim postajama?

VL
SM
sandra.markovic.94695
09:49 28.05.2016.

zasto to povjerenstvo ne skenira sve politicare prije ulaska u politicke udruge, vlade, sabora? zar su povjerenstvo obdanili samo za vanredne situacijie? ako za novo radno mjesto trebas potvrdu o nekaznjavanju zasto u politici ne dolazi do skena?

VL
PR
principjelannotsdp
09:31 28.05.2016.

Nema pritisaka? Ima, ima, za što se ne bavite Vrdoljakom i bivšom suprugom kojoj je ex ministar prebacio svoj dio vlasništva u firmi ATO inžinjering?

VL
JO
jozomali
12:17 28.05.2016.

Fakat, zašto tolika povjerenstva? A što radi policija, poskok i slično?

VL
ER
Erick
10:53 28.05.2016.

Koliko tih povjerenstava ima, sve uhljebi politickih stranaka. Zasto imamo pravosudje, oni su ti koji trebaju istrazivati kriminalne radnje. Zalost I tuga od drzavne uprave.

VL
DU
Deleted user
10:11 28.05.2016.

Može li se stupanjem u bračnu vezu dogoditi sukob interesa. Da-lija će dati odgovor! Eh te žene! Nikako sa njima na zelenu granu!

VL
MI
miso
09:09 28.05.2016.

Kakve su tu dileme? Državne i narodne interese nam izdaju najviši dužnosnici za zvoje osobne džepove! Rezultat vidimo - autobusi, avioni i vlakovi prepuni oštećenih i jadnih ljudi. Stanite na kraj tome, molim vas!

VL
AN
Antonijeee
09:33 28.05.2016.

cirkus

VL
AN
Antonijeee
09:33 28.05.2016.

oslobodi Boze

VL
KA
KapetanMikulaMali
10:28 28.05.2016.

Treba biti strpljiv. Puno je to dokumentacije za preraditi. Treba ukloniti imena svih iz policijsko-obavještajnog sustava koji su radili na analizama i za to primali pare. Karamarko svakako nije dobar političar, ali sigurno je profesionalni špijun u najgorem smislu te riječi. Trgovac tj. švercer povjerljivim informacijama.

VL
Avatar dobry
dobry
12:37 28.05.2016.

"Je li i Karamarko mogao preventivno djelovati i od Povjerenstva tražiti mišljenje je li zbog poslovnog odnosa svoje supruge u potencijalnom sukobu interesa i što da napravi? Mogao je. Zahtjev za davanje mišljenja dobar je način upravljanja situacijom potencijalnog, mogućegćeg ili nekog budućeg sukoba interesa. Zahtjev za davanje mišljenja pravodobna je reakcija dužnosnika kojom se jača njegov integritet i transparentnost u obnašanju javnih dužnosti." Tkomu ovdje što nije jasno!? Što mislite, je li fingirao da je mu.tav, ili je stvarno mu.tav!??

VL
DD
ddh
11:45 28.05.2016.

"Pritisaka dosad nije bilo, a ne očekujem ni da će ih biti" tvrdi drugarica, a komunisti iz Vecernjaka revno prenose. A vidljivo je sa Mjeseca, da su pritisci medija po nalogu i u interesu, da se Karamarka osudi, ne samo veliki, nego ne da samo lice, nego su i u stvari pritisci, koji su se pretvorili u paranoidnu histeriju i u kojoj mediji traze Karamarakovu glavu i to ne samo figurativno, nego kad bi bilo po komunistima iz medija, a to su 97% svih medija u Hrvatskoj i po njihovim idolima i nalogodavcima na prostackom Iblerovom trgu, onda bi se Karamarka i barem koju tisucu HDZ-ovaca vec bilo i streljalo. Ta paranoidna histerija i zelja da se nekoga unisti kod tih "medija" i njihovih nalogodavaca donosi na dan zlocinacki komunistcki gen, koji je je od 1945 do 1990-te klao u ubijao politicke protivnike, a ciji su najrevniji nosioci t.zv. "novinari" odnosno pomahnitali podivljali komunjisti po tim medijima.

VL
MI
miso
10:00 28.05.2016.

Povjerenstvo od HDZ-ovaca nikada ništa neće dobiti. ... Neće. Nisu oni tu da daju nego da uzimaju! Državu su stvorili našom krvlju i upropastili ju svojom nezasitnošću! Narod će to prepoznati! Kad-tad.

VL
KD
kokanovic.dj
09:37 28.05.2016.

Predsjednica povjerenstva (samo povjerenstvo) postavljena za vrijeme vladanja SDP-a, transparentno, neovisno, putem natječaja, to je nesporno. Postavlja se pitanje da li bi to HDZ učinio? Naravno da ne bi to učinili, jer bi postavili blisku osobu sklonu HDZ-u, jer suu očito skloni kontroliranju svih situacija. Skloniji sam vjerovanju da će odluka biti široko tumačena od svih, a u Saboru će opstati Vlada, jer HDZ je umrežen, organiziran, neću koristiti teže kvalifikacije, jednostavno, smatra se "nebeskom" strankom u ovoj državi, bit će još svega u ovoj jadnoj zemlji.

VL
MA
masterYoda
10:33 28.05.2016.

"Rekli su mi da kažem da nema pritisaka" Dalija Orešković

VL
LE
LeonardS
10:11 28.05.2016.

Do sada ste bili dosljedni i pošteno radili svoj posao , samo tako nastavite

VL
L0
luena 01
09:27 28.05.2016.

Gosp.Oreskovic kaze da nema pritiska, za sada... Zna i ona kako se kod nas radi kad nekom pod petama gori... Nadajmo se pritiscima sa vise strana...

VL
JE
Jednakost
09:17 28.05.2016.

Ovo je jedan totalni poraz tvrde nacionalisticke politike. Neminovno je da pred samo glasanje u Saboru Karamarko odlazi a sa time pada i Vlada. Reforma skolstva se pokusala manipulirati, ali se Jokic i drustvo nisu dali slomiti. Posljednji slucaj je slucaj kazni UEFA-e gdje je porazena Mamiceva i Sukerova klerikalno-nacionalisticka kultura sporta. Ovo je totalni debakl desnice u Hrvatskoj, a urusila se zbog same sebe, gdje je pokazala da nije strucna i da lazne diplome ipak ne vrijede.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.