Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proširenje istrage

Dalibor Opačak: Žao mi je zbog nesreće, ali nisam kriv

dalibor opačak
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
01.06.2011.
u 18:15

Tužitelji smatraju da su se Čolak i Opačak kobnog popodneva utrkivali na autocesti za Rijeku

– Žao mi je zbog nesreće, ali ja ništa nisam kriv – tako je Dalibor Opačak komentirao zahtjev karlovačkog tužiteljstva da se istraga što se vodi protiv Marina Čolaka zbog prometne nesreće u kojoj je kod čvora Bosiljevo lanjskog studenog poginula Dubrovčanka Ivana Obad (20) proširi i na njega.

Ništa više nije htio reći, no njegov odvjetnik Mate Matić kaže kako je svjedok Damir Nakić, koji je bio Opačkov suvozač u Nissanu, “jasno rekao da je vidio kako je Čolak Opačku presjekao put”.

Djevojka na mjestu mrtva

Dubravko Čunko, odvjetnik automobilističkog asa Čolaka u čijem je Ferrariju poginula mlada Dubrovčanka, vjeruje pak da će ovaj zahtjev za proširenje istrage potvrditi da je Marin Čolak govorio istinu:

– Od početka je tvrdio da ga je netko lupio odostraga. Nisam još vidio zahtjev za proširenje istrage rekonstrukcijom prometne nesreće i novim prometnim vještačenjem pa ne znam što se točno i zbog čega traži – kaže odvjetnik Čunko.

A Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je u zahtjevu za proširenje istrage navelo kako 34-godišnjeg Opačka sumnjiči za izazivanje prometne nesreće, za što je predviđena kazna do deset godina zatvora.

Tužitelji vjeruju da su se tog 5. studenog Čolak i Opačak prebrzo vozili autocestom u smjeru Rijeke i utrkivali. Oko 12.20 sati Opačak je prošao čvor Bosiljevo. Njegov Nissan, utvrđeno je kasnije vještačenjem, bio je tehnički neispravan, a prometni vještak Alojz Vodnik kazao je i da je bio “iznimno opasan za vozača i putnike”. Kada se Čolak vraćao iz krajnjeg lijevog u desni prometni trak, Opačak je prevelikom brzinom prednjim dijelom Nissana udario u Ferrari.

Čolakov automobil sletio je s ceste, udario u rubni kamen i prometnu signalizaciju, prevrtao se i zapalio. Zatim mu je eksplodirao spremnik goriva. Ivana Obad od ozljeda je umrla na mjestu nesreće.

Teške riječi prijatelja

Marin Čolak bio je na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu odakle je poručio da je za nesreću kriv njegov dotadašnji prijatelj Dalibor Opačak. Ovaj mu nije ostao dužan, kazao je da mirno spava i da Čolak tako govori vjerojatno pod utjecajem svog oca. Još je rekao i da je Marin Čolak nakon nesreće, dok je ležao nedaleko od automobila, pitao što je to napravio i kazao da će ga tata ubiti.

Komentara 7

Avatar karlo5
karlo5
18:53 01.06.2011.

Kad imaš novac možeš sve,priuštiti si dobroga odvetnika............

KA
Kakma
19:34 01.06.2011.

A neduzne djevojke vise nema.Tu je kriva osoba poginula,a ne divljaci.

CR
crodanc
18:48 01.06.2011.

Pa naravno, takvi frajeri i velike face uvijek govore istinu i mirno spavaju... nažalost je jedna djevojka nedužna zauvijek zaspala... Kada će se neki ljudi probuditi i izbavit nas od takvih frajera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije