Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Dalaj Lama stigao u Washington, u Bijeloj kući primit će ga Obama

Kina, koja optužuje Dalaj Lamu da promiče neovisnost Tibeta, ranije je pozvala Bijelu Kuću da otkaže Obamin sastanak s Dalaj Lamom koji je već doputovao u Washington.

Komentari 14

OB
-obrisani-
11:27 18.02.2010.

Citam da je na zapadu opalo provaljivanje po kucama.Lopovi kazu da im se ne isplati rizikovati zatvor za jeftinu Kinesku robu koju posle ne mogu prodati...Ovo da se nasmejete...

VL
14
14words
10:16 18.02.2010.

Zar Obama nije prvi Josipovićev čestitar kako su nas obavijestili naši vrli mediji,zar on kao takav štovatelj lika i djela našeg predsjednika ne bi trebao prisustovati inauguraciji umjesto da se sastaje sa nekakvim Dalaj lamom.

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
10:48 18.02.2010.

Jako los tajming. Mogu se sad ameri pozdraviti sa kineskom podrskom oko sankcija Iranu. Moze biti da je to samo opipavanje snaga za neki veci okrsaj. Sve mi se cini da nije Iran glavna meta amera vec Kina .

VL
OB
-obrisani-
11:25 18.02.2010.

Gvardijan objavio da je Americki dug Kini vise od 800milijardi dolara!Sta je vaznije dug ili Americko trziste za jevtinu Kinesku robu?I dokle ce ici ta klackalica?Ko ce prvi ispasti?

VL
OB
-obrisani-
10:09 18.02.2010.

Dalaj-lama je egzoticnia figura sa posebnim nacinom razmisljanja.Njegova filozofija je top.Kad su bili neredi pokusavao je obuzdati mlade da ne utrcavaju u probleme-bezuspesno.Za Kinu je opasnost ako bi se Tibet odvojio zbog i ostalih separatisticnih pokreta u samoj Kini.A ovaj potez Americke administracije je samo opipavanje snaga u odnosima sa Kinom.A ti odnosi su vrlo slozeni,povuces jedan potez,cekas odgovor,planiras drugi i tako...igre bez granica samo kad se predje granica postaje nekontrolisano napeto.....A sam Lama mi je manje simpatican kad govori o poziciji zemlje iz koje je otisao,to je cista politika u koju se ne bi smeo mesati,jer njegove kvalitete su na drugoj strani,mislim na filozofiju zivota koja danasnjem svetu vrlo nedostaje.

VL
MA
mateja23
10:27 18.02.2010.

Svaki put kad USA zeli nesto da poruci Kini, pozove se Salai Lama, ali Kina nije Srbija a Tibt nije Kosovo. Ne moze se tek tako primeniti pravilo koje ce \"vaziti samo za Tibet, nigde i nikad vise\" kao stoo imaju za Kosovo... USA nikad dosta ratova, nikad veci dug i nikad losija spioljna politika, ovako izazivati Kinu tako je ne potrebno i priglupo, da je stvarno ne jasno zasto USA to radi? Zar ne bi bilo bolje zatvoriti Guantanamo pa onda pricati o \"ljudskim pravima\"? Usa je izgubljena zemlja bez kompasa i sad samo se cuvaj da ti ne dolutaju do obale, a za ostalo vec ce se pobrinuti \"more\"...

VL
SM
sudo.m
10:37 18.02.2010.

USA ne ugoscuje Dalaj Lamu zbog svoje dobrote i demokraticnosti vec da mogu prodavati maglu naivnim predstavljajuci se borcima za ljudska prava i slobode.Na drugoj strani vode osvajacke ratove,paradoksalno,zar ne???? Zasto ne daju prava na zivot Indijancima? Suzili su imm zivotni prostor i crno im se pise! Politika USA je toliko kontradiktorna da to samo slijepci ne vide.

VL
OB
-obrisani-
11:02 18.02.2010.

Tibet je nekad bio nezavisan. 1951 okupirala ga je Kina.Ovo sve dalje su igre velikih. I jedni i drugi uzimaju Tibet kao Jokera.

VL
PO
pocrn
12:06 18.02.2010.

..he..he.., eh ta Amerika.... ..sto li je bio taj Bush,..profet ili pak vidovnjak..ili sto !!!?..he,,he,,he..Bok!

VL
Očoćinskipe
12:44 18.02.2010.

hahaha... eto prilike za čavrljanje i malu razmjenu mirotvornih nobelovskih iskustava...

VL
DS
dubina-sirina
16:15 18.02.2010.

Jedina religija (ako se moze tako nazvati) kojoj bi pristupio ako bih morao. Sve ostale manje vise rade za sotonu, a nisu ni svjesne toga. Cilj svakog covjeka je apsolutna spoznaja sebe samog. Covjek je razdjeljen na dobro i zlo, misli su zlo, srce (duh) je dobro. Srce (duh) je jaci od nasih misli (zla), svima je jasno ako zelimo da kontrolisemo nase misli-osjecaje da mozemo. Cjeli smisao zivljenja je bas to, spajanje covjeka u jednu cjelinu, pronalazak nirvane, apsolutne ljepote i mira u sebi. To kad ostvarimo mozemo se nadati bogu, a do tada moramo da se borimo protiv zla u sebi.. pozdrav!

VL
GV
goran vrtaric
17:04 18.02.2010.

Glupi Kinezi, čiju bi to neovisnost po vama trebao propagirati Dalaj Lama? Okupirali mu zemlju i bune se što se on bori za neovisnost vlastite okupirane zemlje. Rekao je Einstein, SAMO SU LJUDSKA GLUPOST I SVEMIR BESKONAČNI.

VL
RE
rezonancija
18:48 18.02.2010.

Dalaj lama...dusa karmickoga nivoa jedan kao i gandi i jaser arafat...neki od sinova svjetla su se spustili u nize esalone da bi bili ucitelji...ali ljudi su toliko udaljeni od svoje duse i osjecaja da ih ne prepoznaju...ali to je opet utjecaj onih drugih protivnika...cil je svakoga entiteta da radi na svojim osjecajima...i skidanju sa programa kolektivno programiranoga ega...test...koliko si se rijesio ega....ako se ljutis cesto ...nisi...ako se uopce ne ljutis...znaci da si cist i da vec posjedujes visoku svjesnost...i prepoznajes ucitelje kao dalaj lamu ili gandija

VL
BT
bili-tartuf
23:59 18.02.2010.

tako su i Hrvatsku, stili izvozati od strane BG,...ma ni upalilo-zahvaljujucí Franetu..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.