Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Đakovački mljekari sa sto traktora krenuli prema Zagrebu

traktori,kolona traktora,mljekari (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
Autori: ib/VLM, rp/VLM
16.02.2012.
u 12:23

Traktori su oko 18.30 sati prošli Slavonski Brod, kreću se sporednim cestama, a iza sebe su stvorili veliku kolonu.

Oko stotinu ogorčenih mljekara s traktorima iz Ðakova kreće prema Zagrebu. Tamo će se priključiti svojim kolegama prosvjednicima.

Traktori su oko 18.30 sati prošli Slavonski Brod i nastavili prema konačnom odredištu. Kreći se sporednim cestama uz autocestu, a iza sebe su stvorili veliku kolonu.

– Traktori idu sporo, ali planiramo stići nakon 12 sati vožnje. Idemo starom cestom paralelnom s autocestom, od Đakova preko Slavonskog Broda do Zagreba, a oni koji su bliže Podravskoj magistrali krenut će njome – rekao je Branko Zorić, glasnogovornik mljekara s đakovačkog područja koji proizvode oko 25 posto od ukupne količine hrvatskog mlijeka.

Na njihovim farmama godišnje se proizvede oko 150 milijuna litara mlijeka na području Osječko-baranjske županije. Nezadovoljni su učinjenim "rezovima" u poljoprivredi. Traže hitan sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

– Ako treba podnijeti teret gospodarske krize, nije problem. Podnijet ćemo ga, ali želimo da se taj teret jednako rasporedi na sve članove društva. Sve dok nije tako, dijelit ćemo i prolijevati mlijeko. Najradije bih volio da ono teče Markovim trgom u Zagrebu – poručuje Branko Zorić.

Komentara 91

TI
tintilinic100
12:35 16.02.2012.

Što ministar poljoprivrede ima s time ako neka privatna mljekara ne želi plačati mlijeko seljacima po cijeni koju oni žele??? Onaj koji kupuje mora odlučiti da li će dati novac ili neće. Znači li to da kumice s placa mogu štrajkati pred ministarstvom (ne znam samo kojim) i zahtjevati da ljudi kupuju povrće kod njih po duplo većim cijenama negoli što su u nekom trgovačkom centru??? Mislim da su seljaci totalno zabrijali. Nisu svjesni da postoji tržište.. koje određuje cijenu. I da nitko nije dužan nikome plaćati veću cijenu ako nešto može nabaviti po manjoj.

BU
budan
12:37 16.02.2012.

Naravno, treba uništiti poljoprivredu, trebamo u potpunosti postati ovisni o drugima, tako da oni o kojima smo ovisni, mogu sa nama raditi što god požele. Ili cemo biti roblje, ili umrjeti od gladi.

TI
tintilinic100
15:57 16.02.2012.

Malo im je love???? Neka seljaci idu raditi u tvornice.. pa će onda vidjeti tko loše živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije