Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Daimler izgubio 2,6 milijardi eura u 2009.

mercedes
Reuters
19.02.2010.
u 10:03

Iz Daimlera su priopćili da su prvi put u posljednjih 14 godina odustali od isplate dividendi zbog rezultata poslovanja lošijih od očekivanih.

Daimler je lani izgubio 2,6 milijardi eura, dok su u 2008. godini imali 1,4 milijarde eura neto profita, izvijestili su iz njemačkog koncerna. U 2009. godini prodaja im je pala 25 posto, tako da je ukupno prodano 1,6 milijuna vozila. Godinu dana prije Daimler je prodao 2,1 milijun vozila.

Iz Daimlera su priopćili da su prvi put u posljednjih 14 godina odustali od isplate dividendi, zbog rezultata poslovanja lošijih od očekivanih.

Daimler je oprezni optimist glede poslovanja u ovoj godini, naglašavajući da ekonomska kriza još nije prošla, ali da očekuju veću stopa rasta u zemljama čija su gospodarstva u usponu.

U Daimleru procenjuju da će im prihod rasti ove godine, ali će biti značajno niži nego 2008. kada je ukupan promet dostigao 98,5 milijardi eura, priopćili su iz kompanije.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:11 19.02.2010.

Hercegovci kupovali Mercedese na kredit i zahebali se. :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije