Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s haagom

Dačić: 'Oslobađanje Gotovine i Markača je pljuska i samoubojstvo'

Ivica Dačić
Pixsell
25.11.2012.
u 18:24

Nitko sigurno neće prodati Kosovo, ali oni su nam ga oteli i mi ga moramo zadržati - poručio je Dačić

- Nitko nam neće vratiti Kosovo ako kažemo "nećemo u Europsku uniju". Uspjeli smo vratiti se za pregovarački stol i bilo bi potpuno pogrešno kada bi ga sada napustili -  rekao je srpski premijer i ministar policije Ivica  Dačić novinarima ispred Saborne crkve gdje je bio spomen na žrtve ratova 90-tih, zamoljen da prokomentira poruku patrijarha Irineja kako se Srbija treba okrenuti Rusiji i da uđe u EU samo ako zadrži Kosovo, javlja agencija Beta.

Pojasnio je da Srbija ide prema EU i to je "naše opredjeljenje jer je to dobro za građane Srbije".

- Meni ne treba nitko govoriti šta su naši interesi jer ja imam iskustva i pamtim kako se čekalo u redovima za kruh i mlijeko, kakva je bila situacija početkom rata, a kakva kada se on završio. Usporedbom pitanja Kosova s životnim pitanjima se skrnave obje teme. Nitko sigurno neće prodati Kosovo, ali oni su nam ga oteli i mi ga moramo zadržati -  poručio je Dačić dodajući kako su Srbiji "dobri odnosi s Rusijom prioritet, ali ih tek treba jačati i graditi i iskoristiti autoritet koji ima Ruska Federacija".

Za prvi pendrek Srbije Oluja je "jedan od najvećih zločina nakon Drugog svjetskog rata", a oslobađajuća presuda hrvatskim generalima "pljuska i samoubojstvo" navodeći da su i "haaški tužitelji Serge Brammertz i Carla del Ponte o toj presudu govorili s dozom neprihvaćanja".No, kaže Dačić, Srbija će nastaviti suradnju s Haaškim tribunalom.

>>Dačić: Malo toga možemo napraviti s presudom Gotovini i Markaču

Komentara 33

Avatar comparator
comparator
20:51 25.11.2012.

Žalim svaki narod koji svoju olitiku gradi na agresivnoj politici a zapravo se pouzdaje u neznanje vlastitog naroda o svojoj povjesti i sposobnostima. Straši me netko ko stalno izaziva psihozu ugroženosti iako mu nitko ne ugrožava opstanak slobodu a ponajmanje egzistenciju. Volio bih da se takve države okrenu vlastitim problemima jer su si sami krivi za siromaštvo. Srbima u Hrvatskoj neće biti bolje ni gore i netrebaju tutore nego naprotiv podršku za uklapanje u Hrvatski sustav kao konstruktivna zajednica.

Avatar comparator
comparator
21:15 25.11.2012.

sveti Živko Poštovani ! To kako će nama biti negdje vas se apsolutno ne tiće i s kime ćemo se mi politički vezati isključivo će biti naša greška ako u nekoj integraciji neće biti nekih bitnih pomaka na bolje uu našem standardu. Vi također nemorate u Evropu ali se vaši Radikali svojski trude uzeti novce za svoje političke makinacije . Što i koliko će narod od toga imatinisam siguran. DSvijestan sam da smo odmakli od balkanske krčme i da nam nemožete nauditi i hvala što ste dokazali svoju agresivnost izborom ovakve vlade.

NA
navijeke
20:43 25.11.2012.

iako mi baš i nije osobito drag, ovom prilikom ponovio bih (otprilike) riječi Josipovića... 'Što Srbija misli o tome potpuno je nevažno.' :) što se više pjene, to su mi zabavniji. ×D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije