Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Dačić: Nema ništa od referenduma o sporazumu s Prištinom

Ivica Dačić
Davor Javorović/PIXSELL
01.05.2013.
u 09:16

Srbijanski premijer odbacio je mogućnost održavanja referenduma o sporazumu s Prištinom

Premijer Srbije Ivica Dačić u izjavi za japansku agenciju Kyodo odbacio je mogućnost održavanja referenduma o sporazumu s Prištinom, javljaju mediji u Srbiji.

- Neće biti referenduma - rekao je Dačić za japansku agenciju koja podsjeća kako je ovo prvi put iznesen stav vlade u Beogradu o ovom pitanju nakon što je dogovor s Prištinom postignut 19. travnja koji su kosovski Srbi odbacili i zahtijevaju, prvo, utvrđivanje ustavnosti, a potom i referendum.

Mediji u Srbiji navode kako ova agencija ističe da je riječ o \"historijskom sporazumu u cilju poboljšanja odnosa s Kosovom\", dogovoru koji pruža široku autonomiju za Srbe na sjeveru Kosova i kako se u dogovoru navodi da \"dvije strane neće jedna drugoj blokirati put prema Europskoj uniji\".

>> Kosovo je i dalje sastavni dio Srbije, ali moramo preživjeti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije