Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Da su danas izbori u Zagrebu, Bandić bi bio favorit za pobjedu

'25.01.2013., Zagreb - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic sastao se s predstavnicima sindikata - potpisnicima kolektivnih ugovora s Gradom u vezi s provedbom kolektivnih ugovora sluzbenika i namjes
Daniel Kasap/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
10.02.2013.
u 19:35

Zagrebački gradonačelnik uživa potporu 36,3 posto birača, oko 13 posto više od SDP-ovca Rajka Ostojića

Kada bi se danas održavali zagrebački lokalni izbori, aktualni gradonačelnik Milan Bandića s lakoćom bi osvojio novi mandat, pokazuje istraživanje agencije Ipsos Puls provedeno za Dnevnik Nove TV.

Prema tom istraživanju, Bandić bi u prvom krugu izbora osvojio 36,3 posto glasova, oko 13 posto više od SDP-ova kandidata i ministra zdravlja Rajka Ostojića. U drugom krugu i direktnom sučeljavanju s Ostojićem Bandić uživa potporu 52 posto birača, Ostojić 38, uz 5,5 posto neodlučnih. Ovi podaci upućuju na to da se Bandića trenutačno može smatrati izbornim favoritom, Ostojića njegovim vjerojatnim protukandidatom u drugom krugu izbora, no i da će konačnog pobjednika odlučiti gotovo 50 posto birača koji će u prvom krugu podržati nekog od preostalih kandidata.

To su ponajprije kandidat HSS-a i HSLS-a Vladimir Ferdelji, koji trenutačno uživa 12,3 posto glasova, laburist Branko Vukšić sa 8 posto te još neodređeni kandidat HDZ-a koji može računati na potporu između 6 i 8 posto birača.

>> Ferdelji: Moramo promijeniti neznalice i pokvarenjake

Komentara 16

CH
chemica
21:07 10.02.2013.

Ma bitno je samo da pošteni ljudi na dan izbora ne ostanu kod kuće i kriminalci nemaju šanse. Što se Bandićevih glasača tiče, nadam se da će radije otići na misu. Tamo im je prije mjesto nego na glasanju jer kada oni glasaju, svi pu***o.

Avatar Django
Django
21:27 10.02.2013.

10.02.2013. u 20:01h Mlatimudan je napisao/la: Zaključak: ------------------------------------ Totalno krivi zaključak. Zaključak je da je anketa o Bernardiću bila lažna. I ova je lažna. Kako god da okreneš, Bandić će ga, tko god bio na suprotnoj strani, potući do nogu.nogu. Ne sa 2-3% nego do nogu. Unatoč anketama. Mogu reći da se dugo nisam toliko veselio nekim izborima. Još od 90-tih. GOTOVI STE! Za vijeke vjekova.

Avatar puky
puky
21:02 10.02.2013.

... ne znam kako bi nazvao noga koji da svoj glas rajku ostojiću ?!?! ... javno je obećao pomoć našoj maloj Nori a nije prošlo ni 24 sata od toga porekao i slagao ... liječnik. ministar, socijaldemokrata bi trebao svoj život dati za njezin a ne naš novac uskratiti ... 64 milijuna za zrakoplov a ni kune za život djeteta ? ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije