Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peticija

Da ne trpe ostali, problematične učenike suspendirati s nastave

'17.07.2012., Zagreb - Konferencija za novinare na kojoj je predstavljen hrvatski doprinos najvecem znanstvenom uspjehu u posljednjih nekoliko desetljeca: lovu na Higgsov bozon - tzv. Bozju cesticu. M
Marko Prpić/Pixsell
05.12.2012.
u 20:20

Učitelji tijekom nastave ne mogu doći do uzroka problema učenika jer bi zbog njega zanemarili ostale, kaže S. Lukić.

Udruga \"Nastavnici organizirano\" peticijom će od Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta tražiti da kao odgojnu mjeru za učenike osnovnih škola uvede suspenziju s nastave.

– Ne mogu vrijeme svih učenika potrošiti na borbu s jednim – ukratko je sažela smisao odgojne mjere Sanja Lukić, potpredsjednica Udruge. Razlog da se traži takva mjera je sve više učenika koji ometaju nastavu i čine je neizvedivom.

Suspenzija bi u praksi značila udaljavanje učenika s nastave te pozivanje roditelja da dođe po njega. Ako roditelj ne može doći, učenik bi bio u drugoj prostoriji.

– Stručni suradnici su uglavnom protiv represivnih mjera, no mi si ne možemo dopusti luksuz da s tim učenikom na satu razgovaramo i dođemo do uzroka njegovih problema. Mi samo moramo o problemu javiti roditeljima i stručnim službama – kaže Lukić, napominjući da sustav suspenzije imaju SAD i skandinavske zemlje. Peticiju, koja još traje, a već imaju oko 6500 potpisa, uskoro će uručiti Ministarstvu. 

>>Dojavu o bombi u školi u Čakovcu izmislio je učenik zbog – ispita

Komentara 46

K1
k1milica
08:22 06.12.2012.

a sto ako je skolski sistem odlican u smislu da radi upravo ono sto treba,,,uprosjecuje ljude radeci od vrhunskog dizaca utega jadnog maratonca,,,,moja su specijalnost djeca s"problemima" osobito disleksija itd ama bas svi su se pokazali vrhunski na njivi ilii kao stolari(mali moze zabit cavala u dasku kao sto nemoze nijedan profic i u preciznosti i u minuti) ili cak baletani jednostavno nisu svi za sve a i uzasno bi bilo da jesu... ne bi bili ljudi, sto bi bilo s janicom da su je zatvorili u mracnu zagusljivu prostoruiju do punoljetnosti npr?

DU
Deleted user
21:36 05.12.2012.

Slažem se, fino neka dođu roditelji po dijete i suspendirati ga na par dana, pa će možda roditelji početi odgajati djecu. Nema tog učitelja koji danas može obuzdati tri mala delikventa, jednostavno ih izbaci da može raditi sa normalnom i odgojenom djecom. Pametnom dosta.

DP
Dioklecijanova palaca
08:22 06.12.2012.

U srednjim školama u Novom Zagrebu je opći nered, a to najbolje pokazuje bahato ponašanje smijenjene ravnateljice u Ugostiteljskoj školi. Ministar treba kontrolirati rad svih ravnatelja,jer se svi ponašaju vrlo slično, a to znači bahato a neki će u svojim školama čak kršiti i novi zakon ,postoje naznake za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije