Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS Križevci

D. Kosor: Sutra ćemo po mišljenje o cijeni plina morati u Peštu

Darinko Kosor, Tomislav Tkalec, Goran Delić
Sergej Novosel/VLM
03.09.2011.
u 16:21

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo da je realizacija 10 točaka gospodarskog programa HSLS-a pitanje opstanka hrvatskog gospodarstva i društva

Nije nikakva novost da Hrvati već 20 godina ne idu po političko mišljenje u Beograd, to je obična demagogija, no za 15 dana, kad MOL može postati većinski vlasnik Ine, prešutno uz odobrenje Vlade, sutra ćemo po cijenu plina i struje ići u Peštu po mišljenje, i o tome bi trebala razmisliti predsjednica Vlade, hoće li ići u Peštu, a ne u Beograd, kamo odavno ne idemo - obrušio se predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u Križevcima na istupe vodećih HDZ-ovaca koji 'hvale' odlučnost premijerke Kosor u obrani nacionalnih interesa.

Kosor je u Križevcima sudjelovao na obnoviteljskoj skupštini ogranka stranke, na kojoj je za novog predsjednika izabran ekonomist Tomislav Tkalec, a za potpredsjednike poduzetnik Goran Delić, Bruno Deković i Vlatko Vargić. Kosor je upozorio da jedino uz veliki rad i znoj može doći do gospodarskog oporavka u Hrvatskoj, podsjećajući da očekuje podršku od malih i srednjih poduzetnika, kojima je, na čak 170.000 adresa poslao poziv da će ih zastupati kroz gospodarski program HSLS-a sažet u 10 točaka. Mišljenja je da ni HDZ i HSS na jednoj, kao ni SDP s Kukuriku koalicijom, u tome ne mogu pomoći Hrvatskoj.

- Već danas se mogu procijeniti rezultati izbora, ni HDZ ni Kukuriku neće osvojiti apsolutnu većinu nego će morati koalirati s jednom, dvije ili više stranaka da bi imali većinu. Ako dobijemo podršku šireg kruga poduzetnika, kao i poljoprivrednih proizvođača razočaranih i politikom HSS-a, uvjeren sam da možemo osvojiti toliko mandata da bez nas nema većine - tvrdi Kosor, dodajući da buduća Vlada mora biti temeljena ne na sinekurama i privatnim interesima već na programu za spas Hrvatske, a mali i srednji poduzetnici su najvažniji za spas hrvatskog gospodarstva, a ne velike korporacije.

"Siguran sam da Rohatinski neće samostalno na izbore"

Kosor se osvrnuo i na spekulacije da će se guverner HNB-a Željko Rohatinski upustiti u politiku.

- Rohatinski je prije dva dana jasno rekao kao građanin da će razmisliti hoće li se politički angažirati, dakle bili su netočni navodi medija da je on već donio odluku. Ja sam siguran da na izbore neće izaći sam s nezavisnom listom, jer za stvaranje neke nezavisne liste tri mjeseca prije izbora nema mogućnosti - misli predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Govoreći o potrebi promjene zakona o radu, ponovio je da očekuje da to bude protumačeno kao liberalna ideja, obzirom na to da Hrvatska ima najrigidniji takav zakon u Europi. Cilj je, kaže Kosor, da zakon bude fleksibilan kako bi se radnika lako zaposlilo ali i lako otpustilo, jer kako će poduzetnik uopće moći zapošljavati ako neće moći otpuštati.

Ključne riječi

Komentara 42

FE
Felicijen
18:05 03.09.2011.

E, draga premijerko, sad nam je to kao nekakav napredak što ćemo ići u Peštu po odluke o našim životima!? Zar smo zaboravili ono \"Ni Beč, ni Pešta!\"?

CH
chemica
16:39 03.09.2011.

Lijepo joj je odgovorio, da nije mogao bolje. Još da HSLS nije godinama sjedio u toj izdajničko-lopovskoj HDZ-ovskoj vladi...Ma nisu ljudi znali da se krade! Kao i naša supersposobna i osobito moralno obdarena premijerka. Sve ih je uhvatila masovna \"amnezija\", bili oni iz HDZ-a, HSLS-a ili HSS-a. Bolje je biti \"zaboravljiv\" nego zaglaviti u Remetincu s bivšim šefom. No, ipak se tu radi o ljudima u godinama koji su za sve ostalo nesposobni, osim kada treba krasti. Tu im pak nema ravna. S godinama su \"istesali\" tu vještinu koju su donijeli iz domoljubno-bogobojaznih im familija.

AA
aabbcc
17:06 03.09.2011.

. Jedan desnicar u Norveskoj ubi 100 ljudi, sta jos treba da se desi pa da narod shvati ...hmm.. narode opasni su komunisti kazu desnicari !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije